В Афганистан талибаните разпръснаха със сила протест на стотици жени

...
В Афганистан талибаните разпръснаха със сила протест на стотици жени
Коментари Харесай

Талибаните са разпръснали със сила протест на жени в Кабул

В Афганистан талибаните разпръснаха със мощ митинг на стотици дами в Кабул, настояващи за равни права.

Демонстрантите настояват, че талибаните употребявали против тях сълзотворен газ и пикантен спрей, до момента в който шествието им се опитвало да стигне до президентския замък. Управниците от своя страна имат друга версия, че митингът е излязъл отвън надзор.

Това е следващият от серията женски митинги в Кабул и в Херат. Демонстрантите желаят право да работят и да вземат участие в ръководството.

" Целта на днешното събиране е да желаеме правата си - право на обучение и право на работа. Тази проява не е единствено за нас, а и за децата ни ", съобщи журналлистът Азита Назими.

Талибаните настояват, че новото държавно управление може да включва дами, само че те няма да получат министерски постове. Очаква се съставът на новия кабинет да бъде разгласен през идващите дни.

Междувременно на изток не престават тежките сражения за долината Панджшер - последният бастион на съпротивата. Талибаните споделят, че са завладяли още два региона и непредват към центъра на провинцията. Лидерът на бунтовците Ахмад Масуд приветства митинга на дамите и съобщи, че Пандшжер продължава да оказва опозиция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР