В администрацията на Министерството на икономиката за 7-8 месеца са

...
В администрацията на Министерството на икономиката за 7-8 месеца са
Коментари Харесай

Всички назначения на Нинова – без конкурс

В администрацията на Министерството на стопанската система за 7-8 месеца са уволнени 72 души. Това е над 10% от целия екип, приблизително по 10 души на месец. В обществените предприятия от 18 сдружения, в 14 са заменени всички или огромна част от управителните препоръки. Огромната част от хората са били с конкурс и с мандат години напред. Всички новоназначени са без конкурс.

Това съобщи по време на брифинг служебният министър на стопанската система Никола Стоянов. Днес той представи екипа и целите на министерството. Зам-.министри са Ирина Щонова и Димитър Данчев. Част от екипа са работодателските и синдикалните организации, посочи Стоянов.

„ В последните години станаха доста смени в държавната администрация, което води до загуба на експертност. Знаете, че МИ беше разграничено преди 7-8 месеца на две – на стопанската система и промишлеността и на нововъведенията. Това единствено по себе си води до тематики, които са значими и за двете министерства ”, сподели още министърът. И разясни, че бизнесът в България е изправен пред тежки дни. „ Всички оставащи „ топли дни ” би трябвало да бъдат рационално употребявани.

Той разясни и какви ще бъдат част от дилемите на Министерството на стопанската система, а точно да стане ясно какъв брой предприятия употребяват газ, управление на спекулата на цените у нас, следене на язовирите и други

„ Който си разрешава да спекулира, да злоупотребява, ще бъде осъден ”, посочи Стоянов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР