В административната сграда на ВиК - Смолян тържествено беше открит

...
В административната сграда на ВиК - Смолян тържествено беше открит
Коментари Харесай

ВиК вече си има музей в Родопите

В административната постройка на ВиК - Смолян тържествено беше открит Музей на водоснабдяването и канализацията. В него са изложени експонати от 60-годишната история на сдружението. Представени са съществени детайли на водоснабдителните и канализационните системи в област Смолян, както и моменти от построяването на по-важните инфраструктурни обекти.

Атракция е макетът на урбанизирана територия, на който посредством интерактивна 3D визуализация се показва действието на водоснабдителната и канализационната система по пътя на водата. По този метод посетителите могат да се срещнат с изпълняваните действия от ВиК оператора при даването на услугите, обясниха от предприятието. Музеят е наличен за визити и съставлява непрекъснат учебен център.

Досега с сходен музей са се сдобили с изключение на в Смолян и в Пазарджик, Стара Загора и Варна по план „ Подпомагане на успеваемостта, ръководството и институционалния потенциал в бранш ВиК ", финансиран по Оперативна програма „ Околна среда 2014-2020 " на Европейски Съюз, с бенефициент Министерството на районното развиване и благоустройството.

„ Като регионален шеф и в качеството си на ръководител на Асоциацията по ВиК, през последните няколко години ние работим с „ Водоснабдяване и канализации " ЕООД - Смолян в добре изразено съдействие и това произтича освен от наредбите на законите и нормативните актове, само че го вършим и с ясното схващане, че вложенията във ВиК инфраструктура са извънредно значими и жизненонеобходими, изключително за мъчнопроходим регион като Смолянска област. Неслучайно ние сме първата основана асоциация по ВиК в страната, първата асоциация, която подписа контракт с ВиК сдружение, първата, която осъществя план по новите подходи на Оперативна програма „ Околна среда ", сподели регионалният шеф Недялко Славов.

Той означи, че 2019 година е наситена със събития за ВиК - Смолян, защото започва дълго чаканият план за водоснабдителната и канализационната мрежа в агломерация Смолян, а сдружението отбелязва своята 60-годишнина.

„ Откриването на този музей е освен един самобитен подарък по случай юбилея на сдружението, само че и едно самопризнание към всички инженери, чиновници, генерации експерти, които са вложили през годините старания за една качествена водоснабдителна и канализационна услуга ", добави регионалният шеф.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР