В Административен съд – Варна постъпи жалба от държавата, представлявана

...
В Административен съд – Варна постъпи жалба от държавата, представлявана
Коментари Харесай

Министърът на МРРБ подаде жалба срещу заповедите на Областния управител за Крайбрежната алея

В Административен съд – Варна постъпи тъжба от страната, представлявана от Министъра на Регионалното развиване и благоустройството против Заповед № РД-2З-77О6-78 от 07 юни 2О2З година и Заповед № РД-23-7706-79 от 8 юни 2023 година на Областния шеф на област с административен центьр Варна, като се желае съдът да прогласи нищожността на обжалваните заповеди и различно да бъдат анулирани. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативен съд за Varna24.bg.

С цитираните процесни заповеди Областният шеф анулира негова заповед от 2О22 година за прекъсване достъпа на МПС на Крайбрежната алея и подрежда административната кореспонденция да бъде изпратена на Кмета на Община Варна, който да се произнесе неотложно, като сътвори съобразена със закона и безвредна за всички участници в придвижването (пешеходци, велосипедисти и ППС) организация на придвижването по " Крайбрежната алея “.

Според жалбоподателя е несъмнено събитието, че бетоновата настилка на дамбата не е оразмерена за преносими товари на моторни транспортни средства и в Министерство на регионалното развитие не е постъпвала кореспонденция за издаване на авансово единодушие за капиталово желание, обвързвано с осъществяване на улица върху дамбата.

В жалбата се твърди, че заповедите на Областния шеф са издадени в несъгласие с материалноправните правила, административнопроизводствените правила и с задачата на закона и се желае съдът да извърши инспекция на законосъобразността на оспорените административни актове и да
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР