В Административен съд – Варна е образувано дело по жалба

...
В Административен съд – Варна е образувано дело по жалба
Коментари Харесай

Кметът на варненския район Приморски ще обжалва решението на ОИК

В Административен съд – Варна е формирано дело по тъжба от Николай Ж. против Решение № 296/11.02.2024 година на Общинската изборна комисия (ОИК) – Варна, с което предварително са прекъснати пълномощията му като областен кмет на регион " Приморски “. Иска се от съда да анулира напълно обжалваното решение, като погрешно и незаконосъобразно. Има и изключително искане за прекъсване осъществяването на решението за интервала до изговаряне на съда по жалбата с влезнал в действие акт.

В жалбата се акцентира като аргумент, че Никой Ж. е бил нает като ликвидатор по контракт за правна отбрана и подпомагане в качеството му на юрист. Твърди се, че активността му на ликвидатор в " Контекст плюс “ ЕООД е била неразделна част от работата му като юрист, а не независима изолирана активност или активност по занимание. Била му е предоставена по контракт за правна помощ, според Закона за адвокатурата и точно заради качеството му на юрист е прекъсната, посредством подадено от жалбоподателя заявление на 12 декември 2023 година до ВАК и следващо решение на ВАК, считано от 13.11.2023 година Николай Ж. прави извод, че след прекратяването й и след преустановяване на контракта му за правна отбрана и подпомагане, по който е назначен, няма по какъв начин да продължи да работи и като ликвидатор, защото ликвидаторската му активност е била част от активността му на юрист.

В жалбата се твърди, че въпреки да не е било наложително, Николай Ж. е уведомил съответно, както ръководителя на Оценка за съвместимост - Варна, по този начин и ОИК - Варна, за осъщественото от него преустановяване на несъвместимости. Според жалбоподателя, съображение за настояването за прекъсване на предварителното осъществяване на процесното решение е от категорията на мъчно поправима щета, заради заплахата от затормозяване активността на администрацията за интервала на делото и тъй като му се нарушава правото на труд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР