В Административен съд – Русе е образувано дело № 658/2023

...
В Административен съд – Русе е образувано дело № 658/2023
Коментари Харесай

Административният съд отхвърли искане за спиране на предварителното изпълнение на решение на ОИК-Русе

В Административен съд – Русе е формирано дело № 658/2023 година по тъжба на Здравко Паскалиев, в качеството му на претендент за общински консултант, против Решение № 213-МИ/30.10.2023 година на Общинска изборна комисия - Русе, с което са избрани резултатите от извършените избори за Общински съвет – Русе.

Жалбоподателят твърди, че оспореното решение е незаконосъобразно, постановено в нарушаване на Изборния кодекс. В него е дефинирано и изключително искане -съдът да спре предварителното осъществяване на акта.

С Определение, постановено по делото, правосъдният състав отхвърли като безпричинно особеното искане, което се позволява единствено при нормативно избрани условия (чл. 166, алинея 2 от АПК). В случая настояването не е стимулирано, не са изложени съответни в действителност учредения, не са посочени условия, нито са показани доказателства, от които да се направи аргументиран извод, че позволеното от закона авансово осъществяване на Решението на ОИК - Русе би довело до причиняване на оспорващия на забележителна или мъчно поправима щета.

Определението предстои на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен период от съобщаването му на страните.

Съдът остави без придвижване жалбата на претендента за общински консултант Здравко Паскалиев до премахване на нередовностите по нея.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР