В 90% от училищата в страната вече са доставени учебниците,

...
В 90% от училищата в страната вече са доставени учебниците,
Коментари Харесай

В 90% от училищата вече са доставени учебниците от 1-и до 7-и клас

В 90% от учебните заведения в страната към този момент са доставени учебниците, образователните пособия и познавателните книжки за учениците от 1-и до 7-и клас за идващата образователна година. Това стана ясно на съвещание на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в региона на междинното обучение. Готовността за началото на образователната година бе една от тематиките, които министър Галин Цоков, зам.-министър Емилия Лазарова, началникът на кабинета Наталия Михалевска и специалисти от МОН разискаха със обществените сътрудници. Бяха дискутирани също и предложенията за график на образователното време, както и плановете за промени в нормативната уредба.

„ Целта ни е препоръчаните промени да влязат в действие от идващата образователна година и те да слагат началото за понижаване на административната тежест и по-масово въвеждане на проектно-базираното образование “, акцентира министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Той добави, че екипът на МОН ще прегледа деликатно всички постъпили в хода на публичното разискване оферти и след полемика със обществените сътрудници ще бъдат финализирани текстовете в наредбите.

На съвещанието на Отрасловия съвет бе разисквана и работата на Националния инспекторат по обучение (НИО) в наличието на неговия шеф – Анелия Андреева. Бе взето решение към МОН да се сътвори работна група, която да изготви оферти за промени във философията, статута, задачите и дилемите на НИО. В работната група, която ще стартира активност от септември, ще вземат участие и специалисти от инспектората. Преди началото на образователната година би трябвало да е подготвен и анексът за увеличение на работните заплати в бранша.

На съвещанието зам.-министрите Наталия Митева и Мариета Георгиева показаха пред обществените сътрудници дейностите на МОН, свързани с Плана за възобновяване и резистентност и подготвяните промени в Закона професионалното обучение и образование.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР