В 9 часа на 6 февруари, в Централния денонощен пост

...
В 9 часа на 6 февруари, в Централния денонощен пост
Коментари Харесай

Баща и син изчезнаха в Стара плаинна

В 9 часа на 6 февруари, в Централния денонощен пост (ЦДП) на Планинската избавителна работа (ПСС) при БЧК, през тел. 112, постъпва сигнал за изчезнали туристи в региона на Централна Стара планина.
Баща и наследник, на 42 и 17 години, са тръгнали към връх Ботев на 4 февруари и за последно има връзка с тях на 5-ти към 16 ч. Информацията е, че са се изгубили и се връщат. От тогава няма връзка с тях. Батериите на мобилните им телефони са паднали, оповестиха от ПСС при БЧК.
Веднага към хипотетичния регион се насочва група от двама планински спасители от отряд Калофер и трима души от защитата на парк „ Централен Балкан “.
Междувременно от ЦДП стартира прозвъняване по всички хижи в региона, пуснато е и искане за локализация на мобилните им телефони посредством Групово дело ПБЗН на Министерство на вътрешните работи.
Благодарение на информацията от хижите е направена връзка със очевидци, които дават спомагателна информация за региона, в който са се разделили с изчезналите, което стеснява периметъра на търсене.
Метеорологичната конюнктура в региона е усложнена от мощен вятър, снеговалеж, мъгла.
Акцията продължава и сега, като ПСС има подготвеност за включване на доброволци и от други отряди.
ПСС при БЧК умолява публицистите да не звънят на телефоните в ЦДП, защото това затруднява връзката със спасителите на терен. При приемане на нова информация, тя ще бъде оповестена на интернет страницата на ПСС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР