В 80% от случаите загубата на слуха се проявява с

...
В 80% от случаите загубата на слуха се проявява с
Коментари Харесай

Имам шум в ушите, оглушавам ли?

В 80% от случаите загубата на слуха се демонстрира с звук в ушите, твърдят експерти и поучават да не подценяваме този признак, а да се обръщаме в точния момент за лекарска помощ. Съществуват няколко вида намаление на слуха, разясняват те.

В редица случаи слухът може да спадне внезапно: при хрема, при остро инфектиране в междинното ухо, след полет със аероплан. Ако тези признаци се лекуват, те ще преминат за незначителен интервал от време.

За рисково заболяване се счита острата сензоневрална загуба на слуха. Това е внезапно намаление на слуха, което постоянно поражда при напълно здрави хора.

То е провокирано от остри нарушавания на функционалностите на рецепторите на вътрешното ухо. В подобен случай слухът може да се възвърне, единствено в случай че пациентът се обърне навреме към експерт, който на собствен ред бързо да подбере подобаващата терапия.

Човек не е в положение независимо да дефинира вида намаление на слуха, точно по тази причина е значимо в първите дни от деянията на тревожните признаци да се обърнете към експерт. Няма за какво да се чака казусът да се позволи от единствено себе си. Това може да докара до цялостна загуба на слуха.

В доста случаи слухът се намалява последователно. Причина може да се окаже да вземем за пример, следствията от работа при непрекъснат звук, както и от съпътстващи болести – хипертония, атеросклероза, захарен диабет, проблеми с щитовидната жлеза. Важна роля за намаление на слуха играе и наследствеността.

Човек може дълго време да пренебрегва първите признаци за загуба на слуха си. В случай на едностранна загуба на слуха пациентът притиска телефона към по-добре чуващото ухо; обръща се към събеседника си със здравото ухо; изпитва компликации в общуването, в случай че в близост има звук.

При двустранно намаление на слуха се утежнява разбирането на говора при звук и говорене от по-далечно разстояние. Човек не всеки път може да реагира като се обръщат към него, допустимо е да дава отговор не на място, постоянно задава въпроса още веднъж и повече.

Но признакът, споделят специалистите, който в 80% от случаите може да свидетелства за загуба на слуха, това е шумът в ушите. Като този звук може да е първи признак на лека, още незабележима за индивида загуба на слуха. Затова пациентът наложително би трябвало да се обърне към експерт, в случай че открие подобен проблем у себе си.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР