В 8 часа започна протестът на работниците от транспортните дружества

...
В 8 часа започна протестът на работниците от транспортните дружества
Коментари Харесай

Започна протестът на столичния транспорт, блокирани са възлови кръстовища

В 8 часа стартира митингът на служащите от транспортните сдружения на столичния градски превоз. Тези, които не са на работа започнаха да се събират на три точки – на кръстовището на „ Петте кюшета “, „ Лъвов мост “ и „ Сточна гара “.

Малко след 08:00 часа протестиращите затвориха за придвижване Лъвов мост.

„ Тук сме през днешния ден, с цел да кажем, че не сме отказали за полагащото ни се финансиране, на целия публичен превоз. Мобилността на жителите е право. Тя би трябвало да се дофинансира. Това е скъпа услуга и би трябвало да има масирани вложения. “, зави Екатерина Йорданова от съюза на транспортните синдикати.

„ Има отвращение да бъдем чути, имахме срещи, само че не ни чуха. Искаме финансирането да стане при актуализацията на бюджета. Протестът ни е стопански, въобще не е политически “, безапелационна беше тя.

Йорданова добави, че са желали митинга да стартира в 07 часа, само че са се съобразили с матурите и са изместили демонстрацията час по-късно. Тя акцентира още, че са уведомили обществото къде тъкмо ще има блокади през днешния ден, с цел да може всеки да си преорганизира предвижването.

„ Настояваме за по-високи заплати, по-добри условия на труд “, съобщи един от протестиращите.

Те ще останат там до 9.30, след което ще тръгнат на шествие от трите места. Протестиращите ще се съберат пред Министерството на финансите. След това ще се насочат към Министерски съвет за продължение на митинга и на митинга.

Работниците в столичния градски превоз упорстват страната да дофинансира бранша и да компенсира загубите поради нарасналите цени на природния газ и на електрическата енергия.  

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР