В 8:30 ч. днес Конфедерацията на независимите синдикати в България

...
В 8:30 ч. днес Конфедерацията на независимите синдикати в България
Коментари Харесай

КНСБ отново на протест пред парламента, канят депутатите в „Магазин на работещите бедни“

В 8:30 ч. през днешния ден Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България ( КНСБ ) и част от нейните съществени членове ще проведат поредна протестна акция пред Народното събрание.

Демонстрациите на синдиката започнаха преди два дни и са под надпис " За обективни приходи в бюджет 2023 и отбрана на трудовите права на работещите " . В митинга пред служебния вход на Народното събрание ще се включат служащи и чиновници от Българското национално радио. Национална организация за приходите, Националния застрахователен институт, Държавна организация " Архиви " и културните институти.

По време на акцията ще бъде отворен алегоричен " Магазин на работещите небогати ", на който депутатите ще бъдат поканени да пазарят.

В Народното събрание от 10:00 ч. представители на протестиращите и на управлението на КНСБ ще обсъдят своите претенции на срещи с народни представители от няколко политически партии, оповестиха от синдиката. 

В сряда своите претенции за по-високи заплати обявиха работещи от Изпълнителната организация " Борба с градушките ", Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури, Изпълнителната организация по горите, както и чиновници в " Напоителни системи " и Селскостопанската академия. Вчера недоволството си от своите хонорари и условия на труд показаха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), Националното тол ръководство и Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " към Министерство на вътрешните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР