В 7-месечния период, в който работих с моя екип показахме,

...
В 7-месечния период, в който работих с моя екип показахме,
Коментари Харесай

Смиляна Нитова: БСП за 7 месеца увеличи пенсиите повече, отколкото Борисов за 12 години

 Open photo

„ В 7-месечния интервал, в който работих с моя екип показахме, че страната може да бъде добър собственик. Цифрите са мерило за нашата работа. Когато встъпихме февруари месец като управителен състав на ДКК, което има 16 дъщерни дружестваq заварихме нежелано финансово положение. Само за 6-7 месеца, в които бях изпълнителен шеф, оставихме 147 млн. лева оборотни средства, платихме 21 млн. дивиденти, платихме предварително 12 млн. по огромния заем с ББР. Платихме и 7,250 млн. по вътрешния заем на „ Ел Би Булгарикум “ за закупуване на машини за произвеждане и оставихме 46 млн. лева касова наличност. Това е резултатът от нашата работа. “

Това съобщи лидерът листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 29 МИР Хасково Смиляна Нитова от ефира на БСТВ.

„ Увеличихме и заплатите на работещите, както и ваучерите от 80 на 200 лв.. Когато Корнелия Нинова беше министър на стопанската система и промишлеността – България реализира най-голям стопански растеж в целия Европейски Съюз, а точно 21%. И също по този начин сме на четвърто място в Европейски Съюз по растеж на Брутният вътрешен продукт. А сега се сервират лъжливи вести, които целят да дискредитират както ръководителя, по този начин и самата партия. Но считам, че българите сме рационален народ “, разяснява Нитова за високите стопански индикатори на България.
По думите й Българска социалистическа партия е била общественият дирек в държавното управление, и посредством своята поредност в позициите, левицата се е трансформирала в мечтан сътрудник.

Водачът на листата в Хасково добави още, че за 12 години Борисов е нараснал пенсиите със 162 лв., а Българска социалистическа партия единствено за 7 месеца ръководство – със 167. „ Трябва да се надгражда постигнатото във всички области. Ето няколко неща от програмата ни, които са показателни и с грижа за младежите и фамилии и пенсионерите. Например нарастване на помощта на страната за учениците от 1 и 8 клас на 350 лв.. Увеличение на минималната работна заплата – да стане 850 лв.. Също по този начин да освободим от налог младите работещи до 26 годишна възраст. Сумата, която се заплаща при раждане на 1-во дете – 500 лв., на 2-ро – 1000 и за 3-то 1500 лв. “, безапелационна бе Смиляна Нитова във връзка с обществените ограничения и оферти на социалистическата партия.

Тя уточни и някои от главните проблеми в Хасково, като остарялата ВИК мрежа, което води до над 60% течове, това го плащаме жителите. „ Част от локалните налози и такси, които се събират от жителите – би трябвало по-голяма част да остават в общините и в Българска социалистическа партия сме се обединили това да са към 10%. Трябва да има непоклатимост в общините, с цел да могат да основават условия на жителите. Липсват и вложения, което кара младежите да напущат и да търсят реализация в чужбина “, добави социалистът.

В умозаключение Смиляна Нитова прикани хората да гласоподават с разсъдък на 2 октомври и да изберат верните политици, които мислят за жителите.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР