В 7-дневен срок "Монтюпе" ЕООД ще представи инвестиционна програма срещу

...
В 7-дневен срок "Монтюпе" ЕООД ще представи инвестиционна програма срещу
Коментари Харесай

„Монтюпе“ представ, програма срещу замърсяването на въздуха в Русе

В 7-дневен период "Монтюпе " ЕООД ще показа капиталова стратегия против замърсяването на въздуха в Русе. Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов след срещата с управлението на сдружението. За ограничения против замърсяването ще бъдат вложени 5 млн. евро в идващите година и половина. Ние ще направляваме строго периодите за осъществяване, с цел да подсигуряваме на хората в Русе решаването на казуса със замърсяването на въздуха, сподели министър Димов. Според него при всяко просрочване ще бъдат налагани наказания. До края на годината се чака да бъдат осъществени краткосрочните ограничения. Предприятието би трябвало да съблюдава еконормите и законодателството, както го прави в заводите си във Франция и Канада, акцентира той.

"Монтюпе " ще би трябвало да вкара лична система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух, която да дава данни в действително време на популацията в Русе. Министър Димов разгласи, че през есента още веднъж ще посети града, с цел да ревизира осъществяването на програмата.

Проблемите на "Монтюпе " ЕООД са свързани с необхващане на всички източници на излъчвания от вентилационната система и неефективни вентилационни и пречиствателни уреди. За да се обезпечи работната среда, сдружението прибягва до потребление на нерегламентирани източници за изпускане на непречистени излъчвания – порти, прозорци, жалузи, противопожарни клапи и така нататък

Нарушенията са от 2012 година до в този момент. Сигналите за неприятни органични миризми в източната част на град Русе зачестяват след разширението и увеличение на потенциала на инсталацията за леене на алуминий (от 488 т на 840 т на денонощие). За установените нарушавания на "Монтюпе " ЕООД са наложени имуществени наказания на общ размер 815 387 лева

През февруари сдружението е внесло съобщение за капиталово предложение "Модернизация на вентилационна система и нови спомагателни действия към дружество за произвеждане на автомобилни съставни елементи от алуминиева сплав ". Процедурата по обмисляне на нуждата от Оценка на въздействието върху околната среда е в ход. Провеждат се консултациите с РЗИ – Русе, община Русе и Дирекция "Инспекция по труда” – Русе. На срещата участваха още депутатът от Обединени патриоти Искрен Веселинов, регионалният шеф Галин Григоров и шефът на РИОСВ-Русе Любомир Атанасов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР