В 66-ия ден на войната в Украйна продължава руското настъпление

...
В 66-ия ден на войната в Украйна продължава руското настъпление
Коментари Харесай

Болница и няколко района на Харков са били подложени на обстрел

В 66-ия ден на войната в Украйна продължава съветското нахлуване за определяне на цялостен надзор над Донецка и Луганска област. Руската войска обстрелва интензивно втория по величина град Харков. 

Болница и няколко жилищни региона на Харков са били подложени на обстрел тази нощ, оповестиха от украиските незабавни служби. Един човек е умрял, а петима са ранени. Въпреки че Киев съумя да резервира контрола си над Харков, градът всекидневно е обект на набези.

В тази връзка президентът Володимир Зеленски упрекна Русия, че се пробва да унищожи Донбас, като с непрекъснатите удари изпразни тази територия от хора. Той предизвести също, че има огромен риск от спиране на договарянията с Русия, поради всеобщите убийства в Буча и други украински градове.

По-рано и представителят на Пентагона Джон Кърби съобщи, че няма морално опрощение за, както той се изрази, „руските зверства“ в Украйна. Кърби упрекна съветския президент Путин в липса на морал.
Телата на още още няколко души с вързани ръце са открити в общ гроб покрай киевското предградие Буча. По телата има следи от мъчения, както и огнестрелни рани. Малко след изтеглянето на съветската войска от региона, украинските управляващи оповестиха за открити по улиците в Буча минимум 20 тела, някои от които с вързани ръце. 
Заради всеобщите убийства в Буча и други украински градове президентът Володимир Зеленски предизвести, че има огромен риск от спиране на 
Москва отхвърля нейни военни елементи да имат нещо общо с всеобщи убийства на цивилни в Украйна. Посланикът на Русия в Съединени американски щати Анатолий Антонов съобщи, че американската администрация образува позицията си възоснова на лъжливи, съгласно него, изказвания на украинските управляващи. 
От своя страна съветският външен министър Сергей Лавров упрекна НАТО, че пречи на политическото контролиране на спора като изпраща там оръжие. В изявление за организация Синхуа той акцентира, че договарянията за мир не престават, само че, изтъквам „не вървят добре“.

Според Лавров така наречен „специалната военна операция“ върви по проект и задачите й ще бъдат реализирани. 

Вчера американското разузнаване заяви, че съветската атака за преодоляване на Донбас изостава с най-малко няколко дни, а напредъкът е муден и несиметричен.
 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР