В 6:00 в неделя сутрин Русия постави ултиматум пред украинските

...
В 6:00 в неделя сутрин Русия постави ултиматум пред украинските
Коментари Харесай

Зеленски заплаши с прекратяване на мирните преговори заради събитията в Мариупол

В 6:00 в неделя заран Русия сложи ултиматум пред украинските войски, защитаващи Мариупол: " Предайте се или умрете ". Два часа по-късно към момента няма информация за ново развиване, оповестява Reuters. 

В събота Министерството на защитата в Москва разгласи, че градът е бил високомерен, като последните съпротивителни сили са блокирани в цех за стоманодобив. Информацията обаче не е доказана от други източници. Ако това се окаже истина, Мариупол ще се трансформира в първото по-голямо обитаемо място, завзето след началото на нашествието.

Украинският президент Володимир Зеленски дефинира протичащото се там като " нечовешко " и прикани Запада да изпрати повече военна помощ: " Успехите на нашата войска на бойното поле са значими, само че не са задоволителни, с цел да прочистят земята ни от окупаторите. "  

Държавният глава на отбраняващата се страна заплаши да приключи настоящите мирни договаряния сред двете страни, в случай че бойците, защитаващи града, бъдат избити:

" Това, което вършат в този момент може да постави завършек на всевъзможни договаряния, " сподели той, представен от ДПА. " Там има съветски сили, които ненавиждат нашите бойци. Не считам, че могат да им пощадят живота. "  

Украинският президент удостовери, че обстановката в Мариупол остава " извънредно комплицирана " и че поддържа ежедневна връзка с отбранителните войски в града, предава Reuters. 

Подновен е ракетният обстрел над Киев, а обсадата на Харков се ускорява - част от тактиката на Кремъл да отслаби защитните сили на Украйна преди огромна офанзива в източната част на страната, оповестява The Guardian. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР