В 55-ия ден от войната в Украйна руските сили започнаха

...
В 55-ия ден от войната в Украйна руските сили започнаха
Коментари Харесай

ДЕН 55 ОТ ВОЙНАТА: Руските сили започнаха битката за Донбас

В 55-ия ден от войната в Украйна съветските сили започнаха борбата за Донбас. По тази причина френският президент Еманюел Макрон и президентът на САЩ Джо Байдън свикаха незабавна среща с Европейски Съюз, Европейска комисия и НАТО. Novini. bg следи за вас всичко по-важно.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4367
11:43
Вижте какво остана от съветските танкове край Киев


Изоставени и разпадащи се бойни машини – това е останало от съветската военна колона танкове край Киев. Видеоклип от мястото изпрати специфичният делегат на Би Ти Ви в Украйна Стоян Георгиев.
Копирано
11:22
Печели или губи турският туризъм от войната в Украйна?


След две години на коронавирус пандемия, турският туризъм в този момент е изправен пред ново предизвикателство - да задържи притока на туристи от Русия и да не разреши идният сезон да бъде засенчен от последствията от войната в Украйна. Възможно ли е обаче да не се стигне до отлив на руснаци от турските курорти или даже турският туризъм да получи полза от обстановката?
Копирано
11:20
Новаков: Проучваме опцията Европейски Съюз да поддържа Молдова поради бежанците от Украйна


Молдова е на първа линия с Украйна и приема бежанци, които са към четири % от популацията й. Започваме изследване на опцията страната да бъде подкрепена от Европейския съюз (ЕС). Това съобщи евродепутатът Андрей Новаков по време на конференцията „ Български гласове за Европа “ в Националния пресклуб на Българската телеграфна организация (БТА) в Тараклия, Молдова.
Копирано
11:13
Черна гора " скъса " връзките с Русия


"Черногорското външно министерство разгласява пост в "Туитър ", с който разгласи "скъсването " на дипломатическите връзки с Русия, съобщи РИА Новости.
Копирано
11:03
Путин се присмя на европейците: Стандартът ви на живот спадна


Президентът на Руската Федерация Владимир Путин съобщи този понеделник, че "икономическият блицкриг ", подхванат от Запада против страната му поради нашествието в Украйна, е претърпял провал.
Копирано
10:57
Светът има вяра в Украйна: В Киев още веднъж работят дипломати от 16 посолства


16 посолства възобновиха работата си в Киев. Това свидетелства за поддръжката и вярата на света в Украйна, оповестява Министерството на външните работи във Facebook.
Копирано
10:44
Кулеба: Усещаме поддръжката на българския народ


По разпореждане на президента Володимир Зеленски, за търсене на стъпки за реализиране на мир в Украйна, дойдох в София, с цел да се срещна с българските ръководещи. Това написа в "Туитър " външният министър на Украйна Дмитро Кулеба.
Копирано
10:43
Доставките на съветски газ към Словакия понижават


Обемите на съветски газ към Словакия през Украйна през днешния ден са спаднали, сочат данни на словашкия мрежови оператор "Еустрийм " (Eustream), представени от Ройтерс.
Копирано
10:39
Трети следващ ден без филантропични коридори за евакуация в Украйна


Украйна не може за трети следващ ден да обезпечи единодушието на Русия за отваряне на филантропични коридори за евакуция на блокирани цивилни, заяви вицепремиерът Ирина Верешчук, представена от Ройтерс.
Копирано
10:38
Руски танкер е арестуван от гръцките пристанищни управляващи в региона на остров Евбея


Руски танкер е арестуван от гръцките пристанищни управляващи в региона на остров Евбея, заяви атинският в. „ Прото тематика “, представен от Българска телеграфна агенция.
Копирано
09:50
Пентагонът: Новите американски оръжия за Украйна започнаха да идват


Първите колета от новия транш американска военна помощ за Украйна към този момент са пристигнали на границите на страната, с цел да бъдат предадени на украинската войска, заяви Пентагонът, представен от Българска телеграфна агенция. Четири самолета от Съединени американски щати дойдоха през вчерашния ден в района с друга бойна техника. В идващите 24 часа се чака и пети полет, съобщи почитан представител на американското военно ведомство, представен от Франс прес.
Копирано
09:24
Байдън ще взе участие във виртуална среща, отдадена на обстановката в Украйна


Американският президент Джо Байдън ще взе участие през днешния ден във виртуална среща, отдадена на съветската атака в Украйна, съобщи Франс прес, като се базира на Белия дом.
Копирано
09:08
„ Царевна “ се приготвя за евакуиране по вода


„ Останалите моряци на „ Царевна “ работят за по ежедневни задания. Приготвят кораба за евакуиране по вода “, заяви пред Николай Стефанов, един от мениджърите на плавателния съд.
Копирано
09:06
Британски спецбойци са пристигнали в Украйна?


"Няколко бойци от подразделението за специфични интервенции на английските въоръжени сили са пристигнали в Украйна ", това написа лондонският в. "Таймс ".
Копирано
08:32
Капитан: „ Царевна ” би могъл да се придвижи до друго пристанище


Моряците от кораба „ Царевна” дойдоха на родна земя в понеделник. Те бяха прибрани с държавния аероплан. Машината кацна на Лещите Варна. 14 български жители и един жител на Украйна бяха евакуирани от пристанището на Мариупол. Петима от моряците останаха на борда на кораба по лично предпочитание, в това число капитанът.
Копирано
08:29
Михаил Константинов разкри какво би се случило у нас, в случай че не е била войната в Украйна


„ Ако не беше интернационалната конюнктура, към този момент да сме отишли на избори. Докато не се реши въпросът с Украйна, държавното управление ще се задържи “, предвижда пред бТВ проф. Михаил Константинов.
Копирано
08:24
Украйна: Убити и ранени при обстрел против град Харков


Трима души бяха убити и 15 бяха ранени при обстрел против украинския град Харков. Сред потърпевшите има 14-годишно дете, съобщи ДПА.
Копирано
07:44
Полк. Миленски: Всеки българин би трябвало да каже “Слава на Украйна ”, тъй като украинският народ се бие за нас


В тези дни всеки българин като се разсъни в личното си легло би трябвало да каже “Слава на Украйна”, тъй като украинският народ и украинската войска се бият от наше име и за нас. Това съобщи полк. Владимир Миленски от Атлантическия съвет в България в студиото на утринния блок на Нова телевизия.
Копирано
07:00
Байдън и Макрон привикват незабавна среща с Европейски Съюз, Европейска комисия и НАТО


Френският президент Еманюел Макрон и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще проведат среща с други държавни глави поради новата атака на съветските войски в Донбас. Срещата е планувана за вторник, заяви френският ефирен канал BFMTV, базирайки се на свои източници в Елисейския замък.
Копирано
06:57
Украинският външен министър е на посещаване в България, мина границата с кола


Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба на посещаване в България. Той ще се срещне с премиера Кирил Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР