В 51-ия ден на протести в София хората отново се

...
В 51-ия ден на протести в София хората отново се
Коментари Харесай

51-ва вечер на протести и контрапротести в столицата

В 51-ия ден на митинги в София хората още веднъж се събраха пред постройката на Президентството. Остават непроменени настояванията на протестиращите за оставка на държавното управление на Бойко Борисов, както и на основния прокурор, длъжностен кабинет и предварителни избори.

От.нар. " Отровно трио " още веднъж приканиха хората на планувания всеобщ митинг на 2 септември, когато се чакат да стартират постоянните съвещания на Народното събрание в постройката на някогашния Партиен дом.

" 2 септември идва, гответе се, елата с бели облекла или тениски с надписи " Мутри, вън ". На 2 септември в 8 часа сутринта ще обявим, че нас в действителност не ни е боязън и че е време те да си отиват в този момент и вечно ", разгласи от трибуната през Президентството адв. Николай Хаджигенов - един от " Отровното трио ".

За тази към този момент няма планувани по-специални протестни дейности, като единствено беше оповестено, че по-късно довечера ще има концерт на Орлов мост с песни за митинга.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Паралелно с днешния митинг в София се организира и контрапротест, само че той не се състоя пред пилоните на НДК, а единствено пред Румънското посолство.

Организаторите на демонстрациите против президента и против блокадите в столицата са оповестили пред Столичната община и пред Министерство на вътрешните работи, че краткотрайно преустановяват протестните си акции пред НДК.

Тази вечер акцията пред Румънското посолство, която е озаглавена " Гражданска стража ", е за да се опази от блокиране основното кръстовище на бул. " Ситняково ".

Граждани от разнообразни квартали са се подписали в подписките, които уредниците пуснаха преди дни - едната за импийчмънт на президента Радев, а другата против блокирането на основни кръстовища в столицата.

Участниците са осведомени от медиите за нападението над един от уредниците на митинга против блокадите Георги Флоров.

Контрапротестиращи не скриха възмущението си и считат, че президентът, който те назовават " разединител на нацията ", е в основата на сходни действия и го приканиха да се разграничи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР