В 490 училища в страната няма без лекар дни преди

...
В 490 училища в страната няма без лекар дни преди
Коментари Харесай

490 училища в страната без лекар

В 490 учебни заведения в страната няма без доктор дни преди началото на образователната година, написа " Телеграф ", след инспекция на школата в дребните обитаеми места.

От МОН оповестиха, че медицинските експерти, които се грижат за здравето на учениците са 1860. Те се назначават от кмета или от шефовете при финансова опция.

Общо 2350 са школата у нас, като 1874 разполагат с медицински кабинети. 92 от тях са открити през последната образователна година.

От ведомството на Красимир Вълчев споделиха, че минималният брой възпитаници, обслужвани от един медицински експерт, е 800. Когато в две или повече учебни заведения, намиращи се на територията на една община, учат по-малко деца, той поема повече от едно учебно заведение.

Дейността на здравните кабинети в учебните заведения в селата се обезпечава от лекарите, медицинските сестри или фелдшерите от амбулаториите за първична здравна помощ в съответното обитаемо място.

От МОН припомниха, че преди две години беше признат пакет от 22 ограничения за усилване на сигурността в учебните заведения. Една от тях планува в местата, където няма здравно лице, обслужването да става посредством незабавната помощ или посредством близки до учебните заведения лечебни заведения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР