В 48-ия ден консултациите за нова конституция нажежеват протестиращите Консултациите

...
В 48-ия ден консултациите за нова конституция нажежеват протестиращите Консултациите
Коментари Харесай

В 48-ия ден консултациите за нова конституция във фокуса на протестите

В 48-ия ден консултациите за нова конституция нажежеват протестиращите

Консултациите на ръководещите по плана за нова Конституция на ГЕРБ са водеща тематика в 48-ия следващ ден на митинги с искане за оставка на държавното управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Въпреки бурята в София от обяд във вторник протестиращите и довечера се събират в така наречен Триъгълник на властта. Блокирани остават и кръстовищата на Орлов мост и пред Ректората на Софийския университет.

„ По принцип нямат право да вземат решение и да избират нова Конституция, тъй като те от 10-11 година нарушават Конституцията, по всяко едно време и по всеки един въпрос. Просто желаеме ние да представим като жители новите хора, които да ръководят страната и те да изберат Конституцията “, уточни един от недоволните жители против властта пред БНР.

„ Хубаво да има нещо ново в тая страна, само че би трябвало да е доста добре измислено и признато от необятни цивилен маси. Това, което предлага ГЕРБ, е за печелене на още време и заличаване на обстоятелства, доказателства “, сподели различен протестиращ.

По-рано денем поредна порция аругантно държание бе демонстрирана от властта по отношение на протестиращите. " Страшното е, когато тълпата, стадото, в един миг взема решение и се взема за глутница. Крайно време е притежателят, овчарят, да размаха тоягата и да вкара стадото в кошарата. Това го казахме още при започване на тези митинги. Това би трябвало да го направи министър-председателят, да го направи цялата страна с цялата съвестност ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР