В 47-то НС Изборен кодекс няма да се обсъжда! ПП,

...
В 47-то НС Изборен кодекс няма да се обсъжда! ПП,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: ПП, ДБ, ИТН и "Възраждане" решиха, че нямате право на избор

В 47-то Народно събрание Изборен кодекс няма да се разисква! Политическа партия, Демократична България, Има Такъв Народ, Възраждане взеха решение, че нямате право на избор. Това разяснява на страницата си във Facebook ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Ето и целия й пост:
В 47 - то Народно събрание Изборен кодекс няма да се разисква!
Политическа партия, Демократична България, Има Такъв Народ, Възраждане взеха решение, че нямате право на избор.
Време е да схванат, че и с машините и с бюлетините гласоподават ХОРАТА! / информация Нова Загора/
Ще ги бием и с машини!
Ние сме ГЕРБ, с Вас сме по-силни!
 Постът на Десислава Атанасова Постът на Десислава Атанасова Източник: Скрийншот/Facebook
Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС разяснява обстоятелството, че Народното събрание и тази седмица няма да гласоподава връщането на хартиените бюлетини като опция на машинното гласоподаване. Законопроектът беше вкаран в дневния ред на Народното събрание за сряда от ГЕРБ. Работното време на депутатите обаче свърши и болшинството от тях гласоподаваха срещу продължаването му.

Има два законопроекта за унищожаване на напълно машинното гласоподаване и връщане на хартиените бюлетини - на Българска социалистическа партия и на ГЕРБ. В дневния ред влезе планът на Българска социалистическа партия. Това стана допустимо, тъй като правилникът на Народното събрание планува в първата сряда от месеца в програмата без гласоподаване се включват точки по предложение на парламентарните групи.

Пленарните съвещания не престават до 14 часа. ГЕРБ и Българска социалистическа партия предложиха удължение на работното време до гласоподаване на законопроекта за изменение на Изборния кодекс. Крум Зарков ( " Българска социалистическа партия за България " ) възрази, че всичко се прави за измененията в Изборния кодекс.

" Тази точка не е в дневния ред на българското общество и няма потребност да бъде гледана ", уточни той. Аз съм твърдо срещу удължение на съвещанието, съобщи Зарков. Припомняме, че и при последното гласоподаване преди седмица гласът на Зарков попречи за връщането в дневния ред на плана на Българска социалистическа партия за хартиените бюлетини.

Петър Петров от " Възраждане " прикани да не се удължава работното време, тъй като следобяд има съвещания на значими комисия и даде образец с правната и с вътрешната комисия.

В последна сметка предлагането на Българска социалистическа партия за удължение на работното време беше отхвърлено. При прегласуването, " за " бяха 111 депутати от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, 68 от " Продължаваме Промяната " (ПП), " Демократична България ", " Възраждане " и четирима самостоятелни гласоподаваха " срещу ", а 51 (от Политическа партия, " ИТН " и един независим) се въздържаха.

Против и въздържали се бяха депутатите от " Продължаваме промяната ", " ИТН ", " Демократична България ", " Възраждане ", петима самостоятелни и двама от Българска социалистическа партия. Предложението беше подкрепено от депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, само че гласовете им не бяха задоволителни.

Така законопроектът няма да се разисква и гласоподава и тази седмица.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР