В 47-ото НС депутатите от ИТН са гумени печати на

...
В 47-ото НС депутатите от ИТН са гумени печати на
Коментари Харесай

Отцепникът Радостин Василев: Депутатите от ИТН са гумени печати на волята на ръководството


В 47-ото Народно събрание депутатите от Има Такъв Народ са гумени печати на волята на управлението. Това съобщи министърът на спорта в оставка и напуснал Има Такъв Народ Радостин Василев в студиото на „ Тази заран “.

"Бях взел решението (б.р. да напусна партията) 10 минути, откакто разбрах, че Слави Трифонов отдръпва своите министри. В знак на преданост, защото тази партия ме е издигнала като министър, си подадох оставката и ориста ми като министър не е в ръцете ми. След това обмислих доста деликатно какво желая да направя, бях подготвен да го направя и самичък, естествено имаше и хора, които застанаха до мен. Оказа се, че хората, които са до мен и доста други в Народно събрание обмислят да изоставен парламентарната група още от януари. Може би аз бях катализаторът, като министър, който е решил да си тръгне ", добави той.

Василев добави, че е чувал от сътрудниците депутати, че има голям проблем в Министерството районното развиване и благоустройството (б.р. където министър в оставка е Гроздан Караджов от ИТН).

"Много неща са ме тормозили - от това, че господин Трифонов не се появи на никое място и в никакъв случай, до това, че не познава своите депутати, до това, че се появиха хора в листите през април и юли, които имат избрани обвързаности с бизнеса. Появата на хора в листите, които са спуснати посредством листчета от управлението на партията да ги включат в листите. Появата на същите тези хора, които бяха включени в листите, в едно министерство на управителни постове ", сподели още министърът в оставка Радостин Василев.

Срещата с Кирил Петков и телефонният диалог с Христинка Иванова

Василев изясни, че се е срещал с премиера 2-3 дни преди конференцията в по-широк формат от хора от този, който се е появил на конференцията.

Той изясни, че срещата сред премиера Кирил Петков и депутати от Има Такъв Народ се е състояла в дома му, като на срещата е имало 8-9 души.

"Нищо не ни е обещавал. Той искаше да опише какво се е случило в Министерство на регионалното развитие. Никога не имало ангажименти за поддръжка, постове и пари ", добави министърът на спорта в оставка.

Василев отхвърли да е заплашвал депутатът от Има Такъв Народ Христинка Иванова. Припомняме, че през вчерашния ден ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов пусна запис на телефонен диалог сред Радостин Василев и Христинка Иванова, в който, по думите на Йорданов, се чуват закани.

"Христинка Иванова е депутат от Плевен, тя стана депутат единствено и само поради мен. Тя е общинският координатор в Долна Митрополия. Този диалог го организирахме към 30 минути преди конференцията през вчерашния ден, тъй като тя не пристигна. Тя беше на всички места с нас през последните три дни – у дома, срещна се с премиера. Не съм я заплашвал. Ще и пратя сътрудници адвокати, с цел да може да си попълни молбата за овакантяване, тя си я попълни още тогава. Разбрахме се сътрудниците, че в случай че някой бъде заплашван и притискан, той ще напусне, с цел да даде място на идващия ", съобщи Радостин Василев.

По думите му тя е притискана и заплашвана.

"В Има Такъв Народ имам единствено другари ", добави Василев.

Той съобщи, че на конференцията през вчерашния ден е трябвало да участват 10-12 души от партията, само че те са били заплашвани от Тошко Йорданов. Като през вчерашния ден на конференцията Радостин Василев и други петима депутати от Има Такъв Народ оповестиха, че се отдръпват от партията.

"Колегите са уплашени "

"Колегите са уплашени. Тошко Йорданов се е държал доста надменно постоянно, когато сме се събирали, когато те (б.р. депутатите на ИТН) са желали да изразят мнение. Тези хора не са помияри, това са народни представители. Не може да им се вменява, че те не са Има Такъв Народ, а Има Такъв Народ е водачът Слави Трифонов. Тошко Йорданов ме назова мутра, не желая да наскърбявам хората, с които допреди няколко дни съм стоял ", съобщи Василев.

Той добави, че през вчерашния ден "бизнес планът на Слави Трифонов " е бил закрит.

"Тази беззащитност ги кара да изпадат в нервност. Те доста добре схващат че оттук насетне път за тези хора няма в политиката ", съобщи още министърът на спорта в оставка./ БТВ
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР