“В 47-ото Народно събрание БСП беше в управлението и ние

...
“В 47-ото Народно събрание БСП беше в управлението и ние
Коментари Харесай

Клечков: Искаме таван на цени, коeто е наложена вече европейска практика

“В 47-ото Народно заседание Българска социалистическа партия беше в ръководството и ние тогава показахме на какво сме способни. В 48-ия парламент, въпреки в последния ден, успяхме да създадем по този начин, че минималната работна заплата да е 50% от междинната, което е едно съществено достижение. Така че това, което сме дали обещание, сме го създали и можем да създадем доста повече в идващия парламент. ” Това съобщи лидерът на листата с претенденти за народни представители на “БСП за България ” в Кюстендил Бойко Клечков в ефира на БСТВ. 
“Във Франция, в Испания, в Португалия, в Гърция към този момент вкараха таван на цените на съществени артикули. Убеден съм, че такава мярка в България също ще е сполучлива - изключително що се касае продуктите от дребната потребителска кошница, които всяко семейство всекидневно използва. Тази мярка ще е от помощ изключително на бедните и онеправданите, които едвам свързват двата края в рецесията ”, убеден е той.
Клечков напомни, че Българска социалистическа партия провежда референдум против джендър идеологията в учебните заведения и към този момент има основан предприемчив комитет и стартира да събира подписи. “Този референдум е доста своевременен. Значими фигури в публичния живот в страната ще се включат в неговата организация. Тази тематика е изключително наболяла напоследък и ние не можем да приемем, че неправителствени организации ще образоват децата ни, че има повече от два пола, разнообразни от мъжки и женски, и че те могат да бъдат заменени, което се опълчва на българските обичайни фамилни полезности ”, разяснява социалистът по тематиката.
В ефира на Българската свободна телевизия Бойко Клечков заяви, че жителите на всяка община в област Кюстендил ще имат опция да се подпишат за референдума, като авансово ще се афишира къде, в кои дни и часове ще се събират подписи. 
Говорейки за проблемите, с които се сблъскват хората от Кюстендил, той разяснява решението на кмета и Общинския съвет на регионалния град да усилят локалните налози и такси: “В обстановка на рецесия това е ужасяващо и извънредно непремерен ход. Всички общински съветници от Българска социалистическа партия гласоподаваха “против ” това предложение, само че за жалост то е реалност. В селата нарастването на налога за битовите боклуци е повишен от 1,5 промила на 9. Данъците за колите и парцелите също се усилиха. Всичко това докара до огромно напрежение в Кюстендил. ”
Бойко Клечков се спря и на тематиката какво е съумял да направи за жителите на своята област в предходните издания на Народното събрание и какво следва оттук насетне: “Мога да се гордея, че успяхме да спомагаме и организираме финансирането на една подпорна стена в Бобов дол, както и финансирането на главните водопроводи на квартал “Христо Ботев ” на Бобов дол. Работим по план да прокараме тръбопровод от Самураново до Бобов дол, който не успяхме на създадем в предходното Народно заседание, само че можем да го създадем в идващия парламент. За Кюстендил и за цялото кюстендилско поле поех ангажимент - сега сме в процедура на проучване на язовир “Кюстендил ” и ще търсим разновидности за финансиране и доизграждане на язовира, който е значим за цялата област. ”
“Ние имаме подготвени законопроекти, които ще входираме незабавно на старта на 49-ото Народно заседание. Един от тях е преизчисляването на всички пенсии с нов средноосигурителен приход. Българска социалистическа партия е готова с задоволително претенденти за народни представители с потенциал и експертиза, тъй че във всяка една област имаме готови оферти, които да подобрят живота на българските жители, стига жителите да ни гласоподават доверие ”, сподели в умозаключение Клечков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР