В 45-ото Народно събрание показахме, че сме на страната на

...
В 45-ото Народно събрание показахме, че сме на страната на
Коментари Харесай

Мая Манолова: Осветихме корупцията, случаите вече няма как да бъдат заметени

В 45-ото Народно заседание показахме, че сме на страната на хората, централната роля за пречупването на това съмнение въобще към институциите беше и на Комисията по проверка. За пет съвещания направихме повече от това, което целият предходен парламент не направи, осветихме корупцията. Случаите към този момент няма по какъв начин да бъдат заметени.

Това съобщи в " Денят стартира " ръководителят на Комисията по проверка Мая Манолова.

По думите ѝ Комисията е съумяла да върне доверието към Народното събрание, защото е била залята от тъжби и сигнали на жители.

" За първи път в новата ни история рекетирани предприемачи пристигнаха в центъра на столицата, в Народно събрание, с цел да опишат за рекета, изнудването и натиска, на кой са подлагани ", добави Манолова.

Според нея хората желаят да знаят, откакто в никакъв случай няма задоволително за пенсии, за обществени помощи, за персонални асистенти, за детски градини, къде отиват техните пари.

" Това беше нашата задача. Там където Комисията съумя да бръкне за 5 съвещания, се оказаха в действителност страховити неща. Всяко едно от предприятията, които имахме опция да проверим, това са държавни предприятия, които работят с парите на българския народ, установихме макар саботажа, макар опитите да се прикрива истината, да не се дават документи, да няма подпомагане, открихме повече от притеснителни неща. Например, за контракти и анекси на " Булгартрансгаз " към главния контракт, които ощетяват страната с 280 милиона лева И през вчерашния ден " Автомагистрали ", които се оказа, че играят ролята на един преразпределител, на една каса, която поема поръчки от АПИ и ги преразпределя без обществен конкурс, без обществена покана на определени компании. Става дума за 5 милиарда лева ", разясни Манолова.

Очаквайте детайлности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР