В 3% от проверките на Българската агенция за безопасност на

...
В 3% от проверките на Българската агенция за безопасност на
Коментари Харесай

През 2017 г. в 3% от проверените млечни продукти са установени немлечни мазнини

В 3% от инспекциите на Българската организация за сигурност на храните, осъществени през 2017 година, са открити примеси на немлечни мазнини, заяви пресцентърът на организацията.

Инспекторите са направили общо 169 инспекции на млечни артикули в комерсиалната мрежа през годината. Акциите са неочаквани, с присъединяване на сдруженията на производителите и на Комисията за отбрана на потребителите, а пробите от сирене, масло, кисело, прясно мляко и други млечни артикули се вземат на инцидентен принцип.

По авансово съглашение всяка седмица на ротационен принцип представител на една от организациите дефинира разнообразни търговски обекти, откъдето всеки член на комисията взима по два типа млечни артикули от разнообразни производители за лабораторно изпитване.

През годината са взети 98 проби от сирене; 46 от кашкавал; 17 от масло и 8 от кисело мляко. При лабораторното изпитване е открито, че единствено в 5 проби е имало немлечни мазнини (в 3 проби сирене и в 2 проби кашкавал), което е 2.96 % открити несъответствия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР