В 290 училища ще бъдат реализирани проекти за иновации. Пълният

...
В 290 училища ще бъдат реализирани проекти за иновации. Пълният
Коментари Харесай

Въвеждат иновативни проекти в 290 училища в страната, вижте кои са те


В 290 учебни заведения ще бъдат осъществени планове за нововъведения. Пълният лист на новаторските учебни заведения бе утвърден на днешното съвещание на кабинета. В листата са образователни заведения в 103 обитаеми места.

Прави усещане, че в още в първия етап на плана, който започва през образователната 2018/2019 година, са включени всички по-големи частни учебни заведения в столицата.

До 31 януари т.г. учебните заведения трябваше да показват в МОН своите планове за нововъведения. Те са ориентирани към създаване и въвеждане на новаторски детайли във връзка с организацията или наличието на образованието, образуване по нов или модернизиран метод на ръководството, образованието и просветителната среда, потребление на нови способи на преподаване, както и създаване по нов метод на образователно наличие, образователни стратегии и образователни проекти, показват държавната пресслужба.

Иновативните процеси ще бъдат с дълготрайност до 4 години и ще обгръщат всички или част от участниците в просветителния развой в учебното заведение, като за всяка образователна година са разказани съответно стадиите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг.

Определени са задачите и концепциите, свързани с личностното, интелектуалното и прочувственото развиване на учениците, като не са позволени планове, посредством които се внушават верски убеждения и тяхното упражняване, показват още от пресслужбата.

Учебните заведения, включени в листата, са утвърдени от Комисията за новаторските учебни заведения, в която вземат участие психолози, социолози, педагогичен експерти, представители на научната област, лица с потвърден опит при основаване и приложение на нововъведения в региона на образованието, науката и технологиите.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР