В 26 секции е имало проблеми с машините към момента

...
В 26 секции е имало проблеми с машините към момента
Коментари Харесай

ЦИК: В 26 секции е имало проблем с машините, гласува се на хартия

В 26 секции е имало проблеми с машините все още и се минало към книжен избор, оповестиха от ЦИК. 

Има разписки, по които могат да се преброят техните гласове. Броят се всички разписки. Ако не може да се смъкна информацията от машинния протокол, разписките служат като авариен документ за броене на вота, съобщи пред Българска национална телевизия представителят на ЦИК Цветозар Томов.

Сигналите за пазаруване и пласиране на гласове се натрупват към края на деня, разясни той.

Основните проблеми, свързани с изборния ден отвън страната, са свързани с отсъствие на членове на СИК и нуждата да се правят промени в съставите им в изборния ден. Обективната причина е, че много хора се оказаха заболели. Има и значително явили се хора. Те са препоръчани най-много от партиите. Хората за секционните гласоподаватели комисии се оферират по принцип или от политическите партии, или от Министерство на външните работи, изясни по отношение на вота в чужбина представителят на ЦИК. 

В понижен състав в комисия се натоварват повече хората, само че в случай че има кворум може да работят обикновено, а кворум има на всички места, посочи той.

Тези машини бяха незабавно спрени и в секциите се мина към книжен избор, разяснява Томов във връзка надписа, който се появи на някои машини за фалшифициран " дневник ". " Би трябвало експертите да схванат става ли въпрос за някаква смяна в софтуера. При всички положения след изборите това ще бъде един от въпросите, по който ще се работи ".

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР