В 25 –я лунен ден всяка груба храна трябва да

...
В 25 –я лунен ден всяка груба храна трябва да
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – сряда – 29.12.2021

В 25 –я лунен ден всяка груба храна би трябвало да се заобикаля. Нашите органи мъчно ще се оправят с преправяне и асимилиране на продуктите, защото работят на режим саморегулиране и самопречистване. Затова е удобно гладуването. Това ще отстрани токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система.

Ако диетите и гладуването не са за вас, тогава просто се пробвайте да ядете здравословна растителна храна, като се изключи месо, мазни и пържени храни.

Днес е нежелателно да се пият доста течности, да се употребяват тежки и груби храни, висококалорични ястия.

Може да посветите деня на растителна храна - салати, плодове, зърнени и бобови култури, ядки и сушени плодове. Добре е да се ядат единствено плодове и зеленчуци, само че по-безопасен вид е да опитате соковата диета. За начинаещи това ще бъде най-безболезнената алтернатива за разтоварване. Трябва единствено да се помни, че не се предлага да се смесват зеленчукови и плодови сокове в един банкет. Можете да ядете млечни артикули, извара, ястия, които съчетават извара и тесто, като чийзкейкове или кнедли със сирене, се усвояват добре.

Подходящо е да се прави йогийската прочистваща техника шанк-пракшалана.

Днешното предложение:

ЧУШКИ, ПЪЛНЕНИ С КАРТОФЕНО ПЮРЕ

Продукти : 500 г чушки, 400 г картофи, 50 мл прясно мляко, магданоз, чубрица, черен пипер, сол на вкус; брашно за овалване и олио за пържене.

Приготвяне : Чушките би трябвало да са опечени и обелени, изчистени от семето. Посоляват се извън и от вътрешната страна леко. Сварените картофи се пюрират и смесват с прясното мляко и подправките, като със сместа се напълват чушките.

Овалват се в брашно и се изпържват в сгорещена лой.

КЕКС СЪС СТАФИДИ И КОНЯК

Продукти : 200 г пудра захар, 200 г масло, ½ ч. ч. прясно мляко, 3 яйца, 1 к. ч. стафиди, 2 с. л. коняк, 1 бакпулвер, 1 ванилия, към 350-400 г брашно.

Приготвяне : Маслото се разрушава с пудра захар, да стане пухкава сместа. Жълтъците се прибавят един по един, също коняка, млякото, стафидите, брашното, смесено с ванилията и най-после разрушените на сняг белтъци.

Разбърква се и се трансферира в тава, намазнена и посипана с брашно. Изпича се в умерена фурна. Докато е още топъл кексът се поръсва с пудра захар.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР