В 23.59 часа на 13 май приключи електронното гласуване за

...
В 23.59 часа на 13 май приключи електронното гласуване за
Коментари Харесай

Приключи гласуването за избор на първия Съвет за развитие на гражданското общество у нас

 В 23.59 часа на 13 май завърши електронното гласоподаване за избор на членове на първия у нас Съвет за развиване на гражданското общество. Одобрени за присъединяване във вота бяха 379 неправителствени организации, а изборната интензивност - 75%., оповестяват от пресцентъра на Министерски съвет.

Участниците в избора имаха опция чрез уеб основаната електронна платформа  да дадат своя глас в интерес на 14 организации, в това число за своята. Изборната комисия утвърди за кандидат-членове на Съвета 123 цивилен организации в социална изгода.

Най-много гласове да излъчат собствен представител в Съвета за развиване на гражданското общество получиха Българският център за нестопанско право – 178 гласа, Българският дарителски конгрес – 126, " Работилница за цивилен начинания " – 108. Останалите неправителствени организации, класирани за състава на Съвета, са " Светът на Мария ", " Български фонд за дамите ", Сдружение " Асоциация на европейските публицисти – България ", Фондация " Заедно в час ", Сдружение " Български червен кръст ", Българският Хелзинкски комитет, " За нашите деца ", " Асоциация на парковете в България ", " Българска асоциация за различен туризъм ", Асоциация " Родители ", " Карин дом ". Списъкът на гласувалите и на класираните организации е обществен на електронната платформа. Предстои класираните организации да излъчат представителите си за присъединяване в Съвета.

Съветът за развиване на гражданското общество е съвещателен орган към Министерския съвет и се основава на съображение член 4 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Съветът има функционалности по създаване и осъществяване на политики за поддръжка на развиването на гражданското общество в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР