В 19:20 ч. на 15.10.20 г. на телефон 112 в

...
В 19:20 ч. на 15.10.20 г. на телефон 112 в
Коментари Харесай

Планински спасители спасиха двама израелски алпинисти, заседнали на стена

В 19:20 ч. на 15.10.20 година на телефон 112 в Централния денонощен пост на постъпва сигнал за бедстващи катерачи в региона на Вратцата. Двама израелски алпинисти спускат рапел по тур „ Безинги “, когато едно от въжетата им се вклинява и те остават блокирани на дребна скална тераса без опция да мръднат .
Веднага e образувана група от четирима доброволни планински спасители от отряд Враца, които за към 40 минути идват на мястото с цялостна екипировка. Взимат решение да се изкачат и да доближат от горната страна до проблематичния сектор. Вече по мрачно, спасителите се изкачват по дълъг към 150 метра железен парапет , придвижват се по ръба и един от тях се спуска на 30 метра по-надолу. Там съумява да доближи до въжето и да го освободи. Вече с освободено въже, алпинистите, които нямат други пострадвания, съумяват да се спуснат сами в подножието на скалния масив . Акцията завършва в 23:20 ч.
 ПСС търси 75-годишна жена, изчезнала на Витоша ПСС търси 75-годишна жена, изчезнала на Витоша
Планинската избавителна работа при БЧК търси 75-годишната Диана от София. За последно дамата е забелязана към 17:30 ч. на 7 юни в региона н...
Планинската спацителна работа (ПСС) изрече признателност на локалните служби на Министерството на вътрешните работи (МВР) и службата по пожарна сигурност и отбрана на популацията, които са осветили с прожектори мястото на случая .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР