В 18:30 часа започна поредната демонстрация в подкрепа на правителството,

...
В 18:30 часа започна поредната демонстрация в подкрепа на правителството,
Коментари Харесай

Целта е много проста - да не се връщаме години назад

В 18:30 часа стартира следващата проява в поддръжка на държавното управление, до момента в който в пленарната зала на Народното събрание депутатите обсъждаха импортирания избор на съмнение към държавното управление, предава кореспондент на БНР.

Акцията в поддръжка на кабинета " Петков " се провежда зад постройката на Народното събрание - в пространството край храм-паметника " Св. Александър Невски ". И тук се чуват виковете " Оставка ", които огласяват митинга на партия " Възраждане ", призован, с цел да призове за поддръжка към вота на съмнение за държавното управление. Скандиранията са заглушавани от рок музиката, която звучи.

Български флагове и украински знаци посрещат стачкуващите, които идват, с цел да поддържат кабинета " Петков ".

Хората, които приказваха пред микрофона на БНР, обявиха, че това държавно управление позволява неточности, сигурно не е идеално, само че най-важното е, че е декларирало пътя на смяната - точно това ги стимулира да го поддържат и също по този начин да не се върнат ГЕРБ и Движение за права и свободи на власт. Също по този начин участниците в демонстрацията споделят, че се опасяват от сериозните проруски настроения на " Възраждане " и очертаваща се проруска коалиция, а България би трябвало ясно да съобщи проевропейското си бъдеще и проевропейската си вероятност.

" Целта е доста елементарна - да не се връщаме години обратно, да не излизат на митинги още генерации деца. Имаме държавно управление, което не считаме за идеално, само че което е дало ясна проевропейска реформаторска поръчка. Като жител съм уплашена от това, което видяхме предходната седмица - доста ясна нова коалиция, включваща предходните ръководещи от ГЕРБ, Движение за права и свободи, които са ясно свързани с мафията, Има Такъв Народ, които се заявиха в тяхна поддръжка, както и " Възраждане ", които са " очевадно " декларативно пропутински проксита в България ", уточни една от участничките в демонстрацията в поддръжка на държавното управление.

Протестиращите носят български и европейски флагове, само че постоянно се срещат и украински знаци - те изрично изричат поддръжката си за Украйна и вършат опити да включат българин, който се бие на фронта в поддръжка на Киев. Ако се очертае профил на проправителствените стачкуващи - те са млади, някои от тях са пристигнали с децата си.

“Благодаря ви! Вашата поддръжка и вашата мощ са гаранцията, че в нашата страна справедливостта ще спечелва и всички ще живеем в една естествена страна за нас и за нашите деца”, сподели досегашният началник на Народно събрание Никола Минчев.

А министър председателят Петков, който още веднъж се появи на демонстрацията, този път със брачната половинка си, съобщи:

" Докато всички тези хора са решили, че България ще бъде друга - мен не ме е боязън от нищо. "

Засега тук всичко е умерено, свидетелства кореспондент на БНР. Движението се отбива отчасти към храм-паметника " Св. Александър Невски ", само че тапи няма.
И другият митинг - " Оставка "
В същото време пред Народното събрание се организира и митинг на симпатизанти на " Възраждане ". Искането е ясно за всички - оставка за кабинета.

Целият периметър пред Народното събрание е обкръжен с железни заграждения, като има извънредно огромно полицейско наличие. Между Народното Събрание и храм-паметника " Александър Невски " е ситуирано и водно оръдие.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/Костадинов-протест-НС-БТА.jpeg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 550 " />

Протестиращите са срещу политиката на държавното управление и " пазаруването " на депутати. Изборите са наложителни, показват участниците в митинга.

Те ще останат пред Народното събрание до края на днешното парламентарно съвещание и по-късно.

Депутатът от " Възраждане " Петър Петров съобщи пред протестиращите:

" В момента в Народно събрание тече един монолог на министри, които нямат ограничаване във времето за диалози. Този монолог се прави за " туптене на топката ", пробвайки се да отсрочат гласуването на вота за съмнение на държавното управление за четвъртък, с цел да имат повече време и да се опитат да се схванат с още други народни представители ".

Пред своите симпатизанти водачът на партията Костадин Костадинов съобщи, че не изключва провокации на митинга довечера:

" Като се огледате тука, да виждате сходни детайли като тези, които бяха предходната седмица? Да виждате тук хора, които да скандират, примерно да кажем, обидни, нецензурни изрази, въпреки, че през днешния ден в Народното събрание видяхме, че заместник-министър ръководителят приказва по този метод. Когато равнището на едно държавно управление към този момент се демонстрира освен от неговата политика, само че и от държанието на неговите последователи, единственото нещо, което остава по-късно, са новите избори ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР