В 17 ч. утре – 1 ноември, изтича срокът за

...
В 17 ч. утре – 1 ноември, изтича срокът за
Коментари Харесай

Изтича срокът за подаване на заявления по мярката 60/40 за август и септември

В 17 ч. на следващия ден – 1 ноември, изтича срокът за подаване на заявки по мярката 60 на 40 за месеците август и септември. За това припомнят от Агенцията по заетостта.

По мярката, добила известност като 60 на 40, могат да аплайват работодатели, които желаят да запазят личния състав си до края на годината.

Получаване на държавната помощ става при спад на приходите на подобаващ бизнес най-малко с 30 или 40 и повече проценти по отношение на съответния интервал на предходната година.

Paзмepът нa пpeдocтaвянитe cpeдcтвa зa вceĸи paбoтниĸ или cлyжитeл ce oпpeдeля нa бaзa ocигypитeлния мy дoxoд зa мeceц юли тази година.

Като финален период 17 ч. на 1 ноември за приемане на средства за месеците август и септември ще се регистрира и за документи, изпращани посредством системата за несъмнено електронно връчване, подписани с дипломиран електронен автограф, или посредством лицензиран пощенски оператор, което се удостоверява с датата и часа на подаване на документите.

Подадените след тези дати документи няма да подлежат на инспекция и оценка от комисиите в бюрата по труда.

От на следващия ден до 30 ноември пък стартира да тече срокът за банкет на документи по мярката 60 на 40 за приемане на средства за месец октомври.

С решение на служебното държавно управление тази мярка за опазване на заетостта беше удължена до края на годината, като за задачата са обезпечени 250 милиона лв. от актуализацията на бюджета и се чака всеки месец най-малко 66 хиляди души да запазят работните си места.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР