В 17,00 часа в Агенция „Пътна инфраструктура“ отвориха офертите за

...
В 17,00 часа в Агенция „Пътна инфраструктура“ отвориха офертите за
Коментари Харесай

6 фирми с оферти за ТОЛ системата

В 17,00 часа в Агенция „ Пътна инфраструктура “ отвориха офертите за създаване на тол системата за тежкотоварни коли, която се бави към този момент повече от година, заяви Българска национална телевизия.

Шест са офертите, които са постъпили в АПИ, всичките на 19 май 2017 година Фирмите, които вземат участие са обединяване на български и задгранични компании, измежду тях има и маджарски консорциум с опит в построяването на тол системи. До късно ще продължи отварянето на шестте кашона с хиляди страници документи.

Фирмите са:
Обединение БГ път Капи трафик солюшънс Толлнет АД Сиела норма АД Обединение телетол Консорциум тол България
Много забавно става към търга за ТОЛ системата. 14 са в действителност единствено за една година жалбите против публичната поръчка. Това заяви за „ По света и у нас “ ръководителят на Комисия за защита на конкуренцията Юлия Ненкова. Фирми за общо строителство с доста невисок капитал, компании с съвсем никакви облаги, маджарски, чешки компании са жалбоподателите.

И сега в Комисия за защита на конкуренцията има две висящи тъжби против търга.

Две от компаниите, подавали най-вече тъжби против търга, са „ Мархинженеринг “ и „ Алтима България “. „ Мархинженеринг “ е компания, записана в Суходол, само че с адрес за преписка в столичния квартал Младост. Оказа се, че на този адрес от дълго време няма такава компания.

Алмита България също не е на посочения в Търговския указател адрес. Фирмата е благосъстоятелност на хърватско софтуерно сдружение и капиталът ѝ е 100 лв..

Мотивите за обжалванията са повече странни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР