В 16, 00 ч. днес ще бъде открита изложбата 75

...
В 16, 00 ч. днес ще бъде открита изложбата 75
Коментари Харесай

Открива се изложбата, станала повод за дипломатически скандал

В 16, 00 ч. през днешния ден ще бъде открита изложбата " 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма ". Освен разкриване на изложбата, ще има и митинг под наслов " Окупацията не е избавление ".

Тази галерия обаче стана мотив за дипломатически скандал.
Руското външно министерство: България пренаписва историята Мария Захарова с изострен коментар по разногласието за съветската фотоизложба в София
На оповестеното събитие от Външното ни министерство реагираха, че не отхвърлят приноса на Съветския съюз за освобождението от нацизма, само че, изтъквам " щиковете на Съветската войска донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репресии ".

И посъветваха Русия " да не заема позиция в отбрана на съмнителна историческа теза”.
Оцветиха в алено шадраван в Докторската градина във връзка 9 септември "Честит празник, неблагодарници ", написа на афиш до фонтана
Отговорът на дипломатическата задача на Русия у нас не закъсня - от посолството дадоха отговор, че изложбата няма общо с вътрешнополитическия спор или с обособените политически сили.

По-късно представителят на съветското външно министерство Мария Захарова упрекна страната ни в пренаписване на историята.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР