В 14.00 часа в 272-а аудитория в Ректората на Софийския

...
В 14.00 часа в 272-а аудитория в Ректората на Софийския
Коментари Харесай

По вариант 5 на теста по география пишат кандидат-студентите в Софийския университет

В 14.00 часа в 272-а публика в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски " стартира конкурсният изпит по география от първата изпитна сесия. Кандидат-студентите, подали заявки за полагането му, са 241, заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Марина Добрева от София е изтеглила вид 5 на теста в наличието на заместник-ректора на Софийския университет проф. Ренета Божанкова и на ръководителя на изпитната комисия проф. Веселин Бояджиев от Геолого-географския факултет на СУ.

Проф. Божанкова е приветствала претендентите за смелостта им да покажат знанията си пред изпитната комисия към най-старото и авторитетно висше учебно заведение в страната и им е поискала при започване на новата академична 2018/2019 година да станат част от студентската общественост на Алма матер. Тя е изразила убедеността си в равнището на насъбраните от тях познания досега, а по този начин също и в мощната им упоритост за триумф. Проф. Бояджиев е поискал на претендентите противоречива работа и сполучлив банкет в определените от тях специалности.

Успешното полагане на конкурсния изпит по география е изискване за банкет в специалностите в СУ - Библиотечно-информационни науки; Публични осведомителни системи; История и география; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; География; География и британски език; География и биология; Геология; Предучилищна и начална учебна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо образование и спорт.

С изпит по география и с изпит по британски, немски, френски, испански, италиански или съветски език, се влиза в специалностите "Туризъм " и "Регионално развиване и политика ".

Специалността "Европеистика " могат да запишат претендентите, сполучливо издържали изпита по география, както и изпит по британски, немски, френски или испански език.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР