В 14:00 часа днес в Министерство на външните работи /МВнР/

...
В 14:00 часа днес в Министерство на външните работи /МВнР/
Коментари Харесай

Министерство на външните работи: Мария Габриел представя проект за външнополитическа стратегия на България

В 14:00 часа през днешния ден в Министерство на външните работи /МВнР/ вицепремиерът и министър на външните работи – Мария Габриел  и професор Георги Фотев, ръководител на Консултативния съвет, ще показват план на външнополитическа тактика на България , оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Документът е направен след необятно експертно и публично разискване. Стратегията има за цел да усили предвидимостта и поддръжката за българската външна политика и да увеличи престижа на българската дипломатическа работа.

Припомняме , че външнополитическата тактика на България беше разисквана през февруари от специалисти по време на конференцията „ Многополюсен свят и външнополитическа тактика: провокации и вероятности пред България “ в София. Тогава Габриел сподели , че българското държавно управление, държавни институции, политически и цивилен водачи би трябвало да се обединят в общата им отговорност да създадат повече и да го създадат по-добре, с цел да опазят демокрацията , да благоденстват жителите.

Според нея сходен обществен документ ще бъде и мощен обществен израз на фундаменталните полезности на България, правила и правила, които дефинират задачите ни и целите ни в интернационалните връзки . Те имат за задача да ни дефинират и като убеден и благонадежден сътрудник, уточни още Габриел. По думите ѝ тези правила и полезности не са нови и произтичат от желанието на страната ни още от преди 30 години да се причисли към европейското семейство.

Мария Габриел ще бъде хазаин на конференция за външнополитическата тактика на България

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР