В 14.00 ч. днес в залата на ДТЙордан Йовков“ ще

...
В 14.00 ч. днес в залата на ДТЙордан Йовков“ ще
Коментари Харесай

Днес връчват отличия на педагози и ученици от община Добричка

В 14.00 ч. през днешния ден в залата на ДТ„ Йордан Йовков “ ще стартира празничният концерт, с който Община Добричка ще означи Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. В рамките на тържественото събитие ще се организира и обичайна гала за награждаването на учители, възпитаници и читалищни дейци. Кметът на Община Добричка Соня Георгиева ще връчи плакети и грамоти на шефове на образователни заведения, учители и изявени възпитаници.

В знак на благодарност за запазване на българските обичаи, за популяризирането на добруджанския фолклор ще бъдат отличени и персони с блестящо наличие в културния живот в община Добричка.

Празничният концерт ще стартира с осъществявания на Детски хор „ Добри Христов “ с диригент Галина Станишева от град Варна, на пианото – Биляна Енева. В програмата е планувано присъединяване на Виктория Митева от село Владимирово, Атанас Петров – реализатор на гайда, от село Ведрина, и на деца от детската градина в село Одърци.

Специален привет за присъстващите на празничното събитие на Община Добричка ще насочат със своя театър и изпълнителите от „ Роберта балет “ с началник Вера Цариградска.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР