В 13 града ще се проведат във вторник протести срещу

...
В 13 града ще се проведат във вторник протести срещу
Коментари Харесай

Отново протести в защита на Натура 2000 и Черноморието

В 13 града ще се проведат във вторник митинги против продължаващото застрояване на българското Черноморие, както и в отбрана на " Натура 2000 ".

Демонстрации имаше и преди две седмици, а съответният мотив и тогава и в този момент е Законът за биоразнообразието, които отслабват отбраната за зоните от европейската екомрежа " Натура 2000 ". След демонстрациите, на които се събраха хиляди хора, ГЕРБ реши да тушира напрежението и разгласи, че няма да поддържа поправките, препоръчани от водача на НФСБ и съпредседател на съдружния сътрудник на ръководещите " Обединените патриоти " Валери Симеонов.

Проведе се и кръгла маса, само че терзанията на природозащитниците са, че ръководещите от ГЕРБ няма да спазят обещанието си и поправките въпреки всичко ще бъдат признати. " След полемиката бяхме известени, че следва правене на отчет за второ четене. Нямаше и намек, че настояванията ни за унищожаване на всички текстове, засягащи " Натура 2000 " ще бъдат признати ", написаха от обединението " За да остане природа в България ", която провежда митингите.

Сега шествия ще има в София, Айтос, Благоевград, Ботевград, Бургас, Варна, Дупница, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Созопол, Шумен, както и плаж Корал.

" Министерство на околната среда и водите към този момент 4 години провежда сходни " кръгли маси ", крайният резултат от които е законопроект, нарушаващ европейските наставления, сразяващ природата на България, премахващ научното начало при ръководството на НАТУРА 2000 и създаващ условия за корист с европейските средства. Стига към този момент игрички ", пишат още уредниците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР