В 124-тия ден на протестите Отровното трио и Мая Манолова

...
В 124-тия ден на протестите Отровното трио и Мая Манолова
Коментари Харесай

124-и ден протести: Поставиха болнични легла под прозорците на властта

В 124-тия ден на митингите " Отровното трио " и Мая Манолова от " Изправи се.БГ " проведоха пърформънс " Леглата не лекуват сами ". Импровизираната " полева болница " е част от хепъниг против хаоса в здравната система в изискванията на Коронавирус рецесията.

Протестиращите упрекват държавното управление, че се е провалило в оправянето с пандемията.

Леглата, които бяха разпънати, са до палатките на майките на децата с увреждания от " Системата ни убива ", само че те самите не вземат участие в тази протестна проява.

В 12 часа бяха разпънати три походни кревати, окачалка с лекарски престилки и слушалки. Прозвуча и телефонен сигнал " свободно ", само че никой не отговаряше на телефона, което също бе част от символиката на митинга.

Мая Манолова още веднъж уточни, че министър председателят Бойко Борисов е трансферирал отговорността на локалните администрации.



На място има доста полиция, само че всичко е умерено, хората са напълно малко, само че това е обяснимо откакто уредниците от " Отровното трио " прекратиха всеобщите митинги поради пандемията.

Движението в региона е обикновено.

Това е втора акция от новия протестен формат на " Отровното трио ". Миналата седмица протестиращи подредиха дълги редове със остарели обувки под мотото " Изтърканите обувки на 2 млн. българи " с посланието, че ръководещите не вършат нищо, с цел да върнат назад сънародниците ни зад граница.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР