В 12:00 часа на 25 ноември 2022 г., петък, на

...
В 12:00 часа на 25 ноември 2022 г., петък, на
Коментари Харесай

Изложба,посветена на 110-та годишнина от създаването на българската бойна авиация, ще гостува първо в Ямбол

В 12:00 часа на 25 ноември 2022 година, петък, на площад „ Освобождение “, пред една от най-знаковите здания в град Ямбол – Безистена, ще бъде показана галерия, отдадена на 110-та годишнина от основаването на българската бойна авиация.

Тя ще остане експонирана навън до 15 декември.

Експозицията ще бъде публично открита от командира на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров и от кмета на град Ямбол Валентин Ревански. Приятна изненада за жителите, гостите на Ямбол и приятелите на авиацията ще бъдат осъществяванията на Представителния духов оркестър на Военновъздушни сили.

Официално изложбата беше открита в София на 4 октомври на Моста на влюбените до Националния замък на културата и ще бъде представяна в градовете с авиационни обичаи. На територията на Ямболска област се намира една от главните авиационни бази на Военновъздушни сили – авиобаза „ Безмер “, а Ямбол е първият град, в който ще гостува експозицията.  

Изложбата съдържа 60 платна, които отразяват историята и съвремието на българските Военновъздушни сили. В тях са запечатани моменти от всекидневието на родовете авиация – изтребителна, щурмова, транспортна и вертолетна, и останалите родове войски от състава на Военновъздушни сили – зенитно-ракетни и радиотехнически.

Официални посетители на гала по разкриване на изложбата ще бъдат военнослужещите от Военновъздушните сили на Кралство Испания, чийто хазаин е авиобаза „ Безмер “. Във връзка с първото посещаване на представители от испанските Военновъздушни сили в Ямбол, ще бъдат засадени 10 броя испанска ела в Градския парк.

Организаторите канят жителите и гостите на град Ямбол да посетят изложбата и да се насладят на впечатляващите фрагменти, част от 110-годишната история на Военновъздушни сили.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР