В 113-я ден на антиправителствени протести, студенти се включиха с

...
В 113-я ден на антиправителствени протести, студенти се включиха с
Коментари Харесай

Студентите блокираха кръстовището при Ректората до Орлов мост

В 113-я ден на антиправителствени митинги, студенти се включиха с самодейност пред Ректората на Софийския университет, съобщи БГНЕС.
Около 18.30 часа с възгласи „ оставка ” студентите се събраха, както и предишния четвъртък, с цел да изискат оставките на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев.
 Протестите: Ден 112 - Тричасова обсада на Орлов мост Протестите: Ден 112 - Тричасова обсада на Орлов мост
Движението през столичния Орлов мост бе възобновено малко преди 23 часа. Кръстовището беше блокирано повече от три часа от протестиращ...
Заедно с тях има и преподаватели – проф. Георги Каприев, Антоанета Дочева от Пловдивския университет и други
Студентите разпънаха и който носят с тях при присъединяване си в митингите до момента, по средата на кръстовището при Ректората и с крясъци „ мутри вън ” блокираха кръстовището. Преди 20 часа те блокираха и Орлов мост.
" Вчера господин министър-председателят Бойко Методиев Борисов се изказал изключително ласкателно за нас - младежите, като споделя, че не ни харесва. И ние не го харесаме. Борисов е срам, оставка и затвор. Вчера бяха гласувани 1.1 милиарда лв. нарастване в заплатите на държавни служители. На базата на какво? Каква промяна се извърши, с цел да може те да работят по-добре? Показаха за следващ път своята несръчност, непросветеност, нецелесъобразност в разходването на обществените средства. Затова ние сме тук към този момент над 100 дни и протестираме - и този модел, с цел да можем да изградим едно по-добро бъдеще ", съобщи един от протестиращите.
 
 За следващ път от Правосъдие за всеки ” желаеха оставката на Иван Гешев (СНИМКИ) За следващ път от " Правосъдие за всеки ” желаеха оставката на Иван Гешев (СНИМКИ)
Инициативата " Правосъдие за всеки ” събра за поредна сряда жители пред Съдебната палата с искане за оставката на основния прокуро...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР