В 11 ч. днес в Народното събрание ще бъде открита

...
В 11 ч. днес в Народното събрание ще бъде открита
Коментари Харесай

Откриват изложба в НС за обичаите, традициите и мечтите на ромската общност |

В 11 ч. през днешния ден в Народното събрание ще бъде открита галерия, в която са включени фотоси и разкази на участници в осведомителната акция " Да открехнем вратата ".

Експозицията демонстрира обичаите, традициите и фантазиите на ромската общественост. Откриването й е точно на 8 април за Международния ден на ромите. Представянето ще е в Клуба на народния представител в Народното събрание.

Кампанията „ Да открехнем вратата “ е проведена от Министерството на труда и обществената политика и Агенцията по заетостта със съдействието на Фондация „ Такале “, Национална мрежа на ромските трудови посредници и Национална мрежа на здравните посредници.

Премиерът Кирил Петков също честити Международния ден на ромите:

" Отбелязваме 8 април с чест и горделивост, тъй като България съумя да опази своите роми в тези трагични времена по време на Втората международна война, с цел да не престават те и до през днешния ден да бъдат неотменна част от българското общество. Решени сме да поставим всички старания за обезпечаване на тъждество, присъединяване и почтена реализация на всеки български жител, без значение от етническата му принадлежност, във всички сфери на публичния живот ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР