В 11,00 часа в понеделник ПП-ДБ връщат изпълнен втория мандат

...
В 11,00 часа в понеделник ПП-ДБ връщат изпълнен втория мандат
Коментари Харесай

ПП-ДБ връщат мандата в понеделник изпълнен

В 11,00 часа в понеделник ПП-ДБ връщат изпълнен втория мандат за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев. В последния миг е бил заменен правосъдният министър, като Емил Дечев е бил заменен от Атанас Славов. Двете обединения са се договорили и за конституционно болшинство с Движение за права и свободи.

Това стана ясно на взаимен брифинг на Мария Габриел и акад. Николай Денков в Народното събрание, след края на следващата им среща с Движение за права и свободи.

" Новината от през вчерашния ден е, че имаме състав на кабинет. Новината от през днешния ден е, че организирахме диалози, договаряния за това по какъв начин би трябвало да осигурим и болшинство за реализиране на конституционната промяна ", изясни Денков и добави, че точно за това били днешните диалози.

В 11,00 часа в понеделник ПП-ДБ ще върнат цялостна досието на Радев, договорили се те с президентството. От там желаеха да го върнат още през днешния ден, само че поради уговорките на президента не било допустимо.

Мария Габриел разгласи публично имената на министрите в кабинета. Единственото заменено име от предварителния лист е това на правосъдния министър. До последно постът трябваше да заеме сегашният зам.-министър на правораздаването Емил Дечев. Сменен е обаче от конституционалиста и сегашен народен представител от Демократична България Атанас Славов.

" Освен състав на държавно управление, имаме и болшинство за конституционна промяна ", похвали се Габриел. Тя благодари на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи за това, че поставили ползите на хората над партийните, както и за това, че ясно декларирали евроатлантическата си ориентировка.

Габриел изчете и обща декларация с Денков, съгласно която всеки българин желае да живее в страна със постоянни институции.

" Всеки български жител желае да живее в страна, чиито институции са постоянни, вдъхващи доверие, работещи дейно и професионално в полза на жителите и бизнеса. И това, както всички знаем, с изключение на законите и нормите, зависи от хората, които работят в институциите и институциите. Те би трябвало да бъдат експерти, търсещи ефикасен, краен резултат от работата си, да са отворени към непрекъснатите промени и провокации, тъй че с дейностите си да подкрепят конкурентоспособността и да усъвършенстват живота на жителите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР