В 11.00 часа пред Министерския съвет започна нов протест, организиран

...
В 11.00 часа пред Министерския съвет започна нов протест, организиран
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 23 февруари


В 11.00 часа пред Министерския съвет стартира нов митинг, проведен от политическа партия „ Възраждане”. Едно от главните претенции на митинга беше обвързвано с отпадането на зеления документ.

Към 10:45 протестиращите към този момент се събраха, а пред Министерски съвет, пред президентството и от площад " Независимост " до Народно събрание са образувани полицейски кордони.

След като в понеделник стана ясно, че документът ще отпадне от 20 март, то от „ Възраждане” споделиха, че са „ победили нормалността”. Но и оповестиха, че периодите са незодоволителни, а запазването на маските и тестването на учениците - неприемливи. Затова недоволството под прозорците на властта през днешния ден ще се състои, като протестиращите упорстват и за неотложно преразглеждане на бюджета в частта, засягаща Коронавирус ограниченията.

Премиерът Кирил Петков отиде при протестиращите против антиCOVID ограниченията пред постройката на Министерския съвет.

Министър-председателят се обърна към недоволните със следните думи: „ Знаете ли за какво съм тук, при вас? Защото е значимо, в случай че желаеме да има смяна в тази страна, да работим дружно. Аз съм ходил на доста митинги. Тук съм, с цел да чуя вашите рецензии. Трябва да спрем да се разделяме, в случай че желаеме да имаме мощна страна ", съобщи NOVA.

Той напомни, че ръководещите възнамеряват цялостно отпадане на зеления документ. Недоволните, които упорстват това да се случи още през днешния ден, отвърнаха с крясъци " Оставка ".

Искам да ви покажа, че не ме е боязън да приказвам с народа. 12 години са ви крали, в случай че не работим дружно, нямаме никакъв късмет, сподели още министър-председателят пред събралите се няколко десетки последователи на „ Възраждане” в така наречен " триъгълник на властта ".

Пожарникари, чиновници на културни ведомства и представители на Съюза на транспортните синдикати към КНСБ стачкуват против заложените средства за тях в бюджета за тази година, както и неналичието на повишение на заплатите им, заяви Българска национална телевизия.

" Знаете, инфлацията изяжда част от приходите и това по никакъв метод не е планувано в актуализирането на огромните служби и то освен в областта на културата, на пожарната и в бранш сигурност, а и във всичките държавни бюджетни структури в България ", съобщи ръководителят на протестния комитет на КНСБ Тодор Капитанов.

" Промяна би трябвало да има. Конкретно за Министерство на вътрешните работи беше декларирано - " пари против промяна ". Реформа елементарните чиновници не могат да създадат ", сподели Станимир Миланов, член на УС на Синдиката на пожарникарите и спасителите " Огнеборец ".

Притеснени сме какво ще стане с тези 1000 лв., които се водят " коронавирус добавки ", на нито един въпрос не получихме съответен отговор, другата седмица Националния съвет на синдиката се събира и ще изчакаме 10 дни дали ще има нарастване и какви ограничения ще бъдат подхванати. Имаме подготвеност за митинги, медиците няма да правят отстъпка, в случай че спомагателните пари бъдат махнати, опазването на здравето ще отиде на най-ниското заплащане в страната, по-ниско от заплащането в чужбина. Няма сестра, която за 900 лв. да пристигна да работи, както и доктор за 1100 лв.. Това разяснява ръководителят на профсъюз ”Защита” Красимир Митов, представен от " Евроком ".

Пред Министерство на здравеопазването ръководителят на профсъюз ”Защита” Красимир Митов даде брифинг след среща със зам.-министъра на опазването на здравето Георги Йорданов.

Народното събрание гледа Бюджет 2022 на второ четене. Премиерът Кирил Петков дойде в Народното събрание поради гласуването на бюджета. В пленарна зала са и вицепремиерите Корнелия Нинова, Асен Василев, както и министри от кабинета " Петков ", оповестяват от БГНЕС.

Повече от девет часа към този момент продължава разискването на финансовата рамка на Бюджет 2022. Разискванията се излъчват директно по Българска национална телевизия и БНР.

Прогнозните данъчни доходи за интервала 2022-2024 година са основани на главните индикатори от макроикономическата прогноза на Министерството на финансите за интервала 2021-2024 година и на резултатите от прилаганите ограничения от страна на приходните организации за възстановяване на събираемостта.

С плана на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година е препоръчано като краткотрайна мярка за 2022 година да се даде опция за потребление на ваучерите за храна като разплащателно средство за възнаграждение освен за храна, само че и за погасяване на сметки за употребени за битови потребности електрическа сила и вода.

В хода на водена инспекция по реда на член 145 Закон за съдебната власт по отношение на предоставени от министър-председателя Кирил Петков медийни
публикации, свързани с 19 лица, Върховна касационна прокуратура уведомява, че на 22.02.2022г. са постъпили изисканите материали и от Централно ръководство на Национална агенция за приходите в размер от 7 страници.

За последващите дейности в хода на инспекцията, както и за резултатите от нея, българската общност ще бъде навреме осведомена, оповестяват от прокуратурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР