В 10 области в страната с висока заболеваемост от над

...
В 10 области в страната с висока заболеваемост от над
Коментари Харесай

10 области с локални мерки: онлайн обучение за 5-12 клас, ограничения за заведения, молове, фитнеси

В 10 области в страната с висока заболеваемост от над 300 на 100 хиляди души ще бъдат въведени по-строги местни ограничения като онлайн образование за огромните възпитаници, понижено работно време за заведенията, вероятно затваряне на молове и фитнеси. Сред тях са София, Бургас, Шумен, Кюстендил, Хасково, Перник, Плевен, Ямбол, Благоевград. Решенията на регионалните щабове по места ще станат ясни в сряда следобяд. Първа за по-строгите ограничения в София заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, а по-късно здравният министър и кметът на Бургас се срещнаха с цел да обсъдят местен локдаун.

" Започваме с местни ограничения в 10 области в страната, където заболеваемостта е на високи равнища. Ако преценим, че обстановката се утежнява, ограниченията могат да бъдат подхванати и на национално равнище ", сподели Ангелов.

Той уточни, че в най-засегнатите области лечебните заведения са под сериозен напън и задачата на ограниченията е да им бъде дадена глътка въздух. Заради задаващата се тежка обстановка е взето и решение за прекъсване износа на някои лекарства.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова предложи всички възпитаници в София от 5 до 12 клас да преминат на онлайн образование за период от две седмици, а работното време на заведенията за хранене и игралните зали да се понижи с 1 час до 22 часа. Предложението ще бъде разисквано от регионалния спешен щаб. В елементи, Фандъкова предлага всички възпитаници от 5 до 12 клас да преминат на образование в електронна среда за период от 2 седмици, надлежно от 15 до 26 март, в това число.

В момента учениците в София са разграничени на присъствено и отдалечено образование на ротационен принцип, като на всеки две седмици разнообразни класове посещават присъствено учебно заведение. Групите са 5, 10 и 11 клас, идната рокада е 7,8 и 12 клас, и другата рокада е 6, 9 и 12 клас. Най-малките възпитаници от 1 до 4 клас са всеки ден в учебно заведение и все още не се планува смяна на този режим.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР