В 10 избирателни района има промени, обясни още Матева в

...
В 10 избирателни района има промени, обясни още Матева в
Коментари Харесай

ЦИК обеща, че няма да има среднощно броене на изборите през април

В 10 изборни региона има промени, изясни още Матева в ефира на bTV. В някои от тях се усилва броят на мандатите, а в други - се понижава. Това се случва след оповестените резултати от националното броене. В шест изборни региона мандатите понижават с по 1. В три региона се усилва по един мандат и в София 23-МИР се прибавят 3 мандата. По-малко от 4 мандата не може да има в региона.

 

От ЦИК са получили увещание от печатницата на Българска народна банка, че ще получат нужната хартия за гласоподаване. До 15 март ще бъдат доставени 10 000 ролки хартия и до 25 март още 10 000 ролки. 

 

Матева изясни, че “разписката, която излиза от машината ще има по-различни реквизити от тези, които бяха на до момента и ще се назовава бюлетина от машинно гласоподаване “. При самото гласоподаване с машините няма промени.

 

Що се отнася до измененията в софтуера на машини, стана ясно, че от ЦИК към момента водят диалози със основателите на софтуера. 

 

“Беше извършен един диалог, в този момент чакаме от тях информация, какво би трябвало да бъде направено. След това ще преценим на кого и по какъв начин да бъде направена модификацията “, сподели още Матева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР