В 10-дневен срок държавата на задържания кораб има правото да

...
В 10-дневен срок държавата на задържания кораб има правото да
Коментари Харесай

Адвокат по морско право: България може да поиска освобождаване на корабите срещу пари

„ В 10-дневен период страната на арестувания транспортен съд има правото да се обърне към съда, в тази ситуация румънския, и да изиска освобождение на корабите против залог. Обичайно това е финансов депозит. В взаимозависимост от каква вреда или нарушаване е осъществено и каква е публичната заплаха, в случай че има такава “, това сподели юристът по морско право Владимир Владимиров пред Би Ти Ви. 

Според него описаната процедура лишава към седмица. Коментарът му е във връзка със арестуваните български кораби в Констанца. По думите му границите на икономическите зони сред България и Румъния не са избрани. 

„ Щом се води разследване, значи има данни за някакво нарушаване или легален мотив. Очевидно Румъния претендира за някакви суверенни права, които има по отношение на риболова в нейната икономическа зона “, добави Владимиров. 

По думите на юрист Владимиров в корабния дневник и в записите на картата би трябвало да е открито придвижването на корабите и да е маркирано мястото, на което е осъществен уловът.

„ Не мога да настоявам, че има някаква виновност в нашите риболовци, първо тъй като никой не е открил къде е уловена тази риба. Никой не е открил дали те са хванати с риболовните уреди в работно положение. Никой не е открил къде е уловен калканът и акулата “, сподели юристът по морско право. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР