В 10 часа днес стартира приемът на заявления за кандидатстване

...
В 10 часа днес стартира приемът на заявления за кандидатстване
Коментари Харесай

Туроператори подават документи за помощ по чартърната програма от днес

В 10 часа през днешния ден започва приемът на заявки за кандидатстване по втората фаза на чартърната стратегия. Мярката съставлява безплатна финансова помощ за обезпечаване на действен капитал за туроператорите, които реализират проведени туристически пътувания с въздушен превоз до България. Финансирането ще обгръща полетите осъществени в интервала от 01.01.2021 година до 31.05.2021 година Това оповестиха от туристическото ведомство.

Допустими претенденти за помощта по фаза II са туроператори, които са предоставяли туристически пакети на своите клиенти, включващи услугите на въздушни превозвачи с годен действен лиценз за осъществяване на чартърни и постоянни полети с потенциал не по-малко от 100 места до България.

Припомняме, че допустимите по мярката претенденти могат да получат средства в размер на

35 евро за всяка седалка от оптималния пътнически потенциал на самолета за всеки полет. Помощта се отпуска за всяка седалка, заета от лице, употребяващо туристическа услуга в страната ни, единствено за полети с потенциал от не по-малко от 100 места.

Максималният размер по актуалната скица не може да надвишава 800 000 EUR на дружество под формата на директни безплатни средства. Задължително е всички употребявани стойности да бъдат в брутно изражение - преди приспадането на налози или други такси.

Подаването на заявките за държавна помощ се прави по електронен път посредством попълване на заявление за кандидатстван. То и съпътстващите го документи би трябвало да бъдат подадени посредством Системата за ръководство на националните вложения (СУНИ) на следния адрес:

https://enims.egov.bg/bg/s/Procedure/Info/98c406ea-b714-47a5-b7b3-e33df40b20bf (БГ версия) или на https://enims.egov.bg/en/s/Procedure/Info/98c406ea-b714-47a5-b7b3-e33df40b20bf (EN version).

Крайният период за кандидатстване е 07.06.2021 година, 16:30 ч. българско време.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР