В 07.00 часа от Морския спасителен координационен център постъпва искане

...
В 07.00 часа от Морския спасителен координационен център постъпва искане
Коментари Харесай

ВМС евакуираха спешно болен индонезийски моряк на 60 мили от пристанище Варна

В 07.00 часа от Морския избавителен координационен център постъпва искане във Военноморските сили (ВМС) за здравна евакуация на член от екипажа на търговски транспортен съд "Star Hyperion " плаващ под панамски байрак и намиращ се на 60 благи от пристанище "Варна ". Това оповестиха от пресцентъра на Военноморски сили.

По заповед на командира на Военноморски сили контраадмирал Митко Петев, бързоходна междинна патрулна лодка FPB-M (FORCE PROTECTION BOAT - MEDUIM) от Пункт за базиране Варна с екипаж капитан ІІІ сан Тенко Стефанов, лейтенант Борислав Димитров, матрос Борислав Братоев и военния доктор лейтенант Николета Славова, отплава към кораба.

След обзор на борда на кораба, на болния член на екипажа (индонезийски моряк) е открита коремна болежка със подозрение за остро инфектиране за апендикса, което постанова здравна евакуация до болнично заведение. В 10.30 часа на Морска гара Варна индонезийски моряк е качен в реаномобил на центъра за незабавна здравна помощ на МБАЛ "Света Анна ", а бързоходната междинна патрулна лодка се прибра в Пункт за базиране Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР