В 04:00 часа тази сутрин те са потеглили от Солун,

...
В 04:00 часа тази сутрин те са потеглили от Солун,
Коментари Харесай

Огненият ад в Гърция: Български пожарникари влизат в битката на остров Кофру

В 04:00 часа тази заран те са потеглили от Солун, като се чака да са на пристанището Игуменица след 10:00 ч., откъдето ще се придвижат към Керкира (Корфу) с транспортен съд в 11:15 ч.

Властите на острова не спят към този момент от 3-4 нощи, защото на територията му непрекъснато се възпламеняват нови пожари , съобщи заместник-кметът на Северна Керкира Никос Бузакитис, представен от ЕРТ. До момента съществени материални вреди са нанесени единствено отвън домовете, най-вече в дворове, като се изключи една къща, която наподобява е потърпевша съществено.

Стотици пожарникари, подкрепени от свои сътрудници от други страни, се борят с пожарите, които бушуват на гръцките острови Родос, Корфу и Евбея от предходната седмица. Поради горещините и ветровете огънят на другите фронтове се разпалва непрестанно. Около 20 000 души бяха евакуирани от остров Родос през уикенда, защото огънят се популяризира и доближи обитаеми места. Жители и гости в северната част на остров Корфу също бяха принудени да изоставен домовете и хотелите поради разрастващите се пожари.

Единствено в Ахея противопожарната работа заяви за малко усъвършенстване, като уточни, че пожарът в село Дервенаки, Коринтия, демонстрира признаци на намаляване.

Гръцките противопожарни служби са се борили цяла нощ да овладеят продължаващите горски пожари на островите Родос, Евбея и Корфу , както и в Ахея на Пелопонес, заяви " Катимерини ". Разпръскващи вода самолети се причислиха към напъните на терен.

Тази нощ на остров Родос огънят се популяризира и в районите на Генади и Вати на югоизток, до момента в който обстановката в Малонас и Масари, на север, бе избрана като изключително сложна.

На северния остров Евбея - район, в който бяха регистрирани повече пожари от нормално - на жителите на градовете Платанистос и Потами беше подредено да се изтеглят в континенталния град Каристос в към 2:00 ч. сутринта, защото огънят забушува с нова мощ.

Пажарите на остров Родос
Снимка: АР/БТА

Пажарите на остров Родос
Снимка: АР/БТА

Горските пожари на остров Евбея взеха три жертви , заяви гръцката национална телевизия ЕРТ. Тялото на 41-годишен животновъд, който беше в неопределеност от неделя, беше открито изгорено в сграда в мъчнопроходим регион на острова. Според информация на ERT мъжът е попаднал в капан от пламъците, до момента в който се е опитвал да изведе животните се.

Снимка: АР/БТА

Двама водачи на 34 и 27-годишна възраст от военновъздушните сили починаха през вчерашния ден, когато самолетът им вид Канадеър за битка с горските пожари се разруши през вчерашния ден в региона на село Платанистос на остров Евбея, източно от гръцката столица Атина. Кадри от видеозапис на случая демонстрират по какъв начин самолетът лети ниско, с цел да се прицели тъкмо в пожара, и дясното крило се удря в дървета, в резултат на което самолетът губи баланс и се разрушава.

Снимка: АР/БТА

Гръцката Национална метеорологична работа предизвести, че се чака през днешния ден да е най-топлият летен ден в Гърция с температури до 46 градуса по Целзий , съобщи телевизия ЕРТ.

През последните дни температурата в южната ни съседка доближаваше до 45 градуса. Днес тази температура може да бъде надхвърлена на полуостров Пелопонес, в Тива, Ламия и Аргос, разясни националната гръцка телевизия.

От на следващия ден обаче се чака спад в температурите, успокои метеорологът Панайотис Янопулос.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР