Узбекистан ни връща Илиян Тодоров с полет през Мюнхен.Тодоров има

...
Узбекистан ни връща Илиян Тодоров с полет през Мюнхен.Тодоров има
Коментари Харесай

Съдбовен ден 15 години след убийството пред Соло

Узбекистан ни връща Илиян Тодоров с полет през Мюнхен.

Тодоров има влезнала в действие присъда “доживотен затвор ” по делото за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров пред дискотека " Соло " на 18.04.2009 година в София - убийствата покрай дискотека „ Соло “, написа

Узбекистан го екстрадира у нас на 1 март.

Жестокото двойно ликвидиране беше осъществено в ранните часове на 18 април 2009 година в центъра на София. Там се засичат две компании, едната от които одеве е излязла от дискотека " Соло ", която се намира на метри от Съдебната палата.

След разменени реплики един от младежите вади нож и намушква трима от съперниците си. След това се качва на такси и изчезва. 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на националния тим по хокей на лед, издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в колата за спешна помощ на път за болница. Тежко ранен е приятелят им Кирил Димитров.

Илиян Тодоров беше арестуван в Узбекистан при започване на март 2023 година, при опит да напусне страната през летището в Ташкент с полет за Истанбул.

При гранична инспекция, летищните управляващи са открили, че Тодоров употребява подправен съветски паспорт и са го задържали. Установили действителната му идентичност и тогава схващат, че Тодоров е търсен с алена бюлетина на Интерпол за влезнала в действие присъда за двойно ликвидиране, постановена от Върховен касационен съд на Република България.

Тогава бюрото на Интерпол в Ташкент уведомява неотложно своите сътрудници в София за задържането на Тодоров, а на 9 март 2023 година Върховната касационна прокуратура изпраща искане за екстрадицията на Тодоров в България за изтърпяване на наказване " пожизнен затвор ".

Срещу Тодоров обаче е формирано наказателно произвеждане за документно закононарушение (ползване на подправен паспорт) в Узбекистан и той е изправен пред Мирабадския областен съд за наказателни каузи в Ташкент, който през юли 2023 година го осъжда на 5 години и 1 месец затвор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР